Новозаразените с коронавирус за последното денонощие у нас са 1387

...
Новозаразените с коронавирус за последното денонощие у нас са 1387
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: 80% от закупените ваксините не са използвани

Новозаразените с ковид за последното денонощие у нас са 1387 души, а процентът на позитивните проби по отношение на всички направени проби е 7%.

„ Ваксиналното покритие в България е под 20%, което значи, че от всички ваксини, които купуваме, 80% остават неизползвани, а повода, че на хората не им е обяснено на понятен език от доверени източници какво би трябвало да се направи “, сподели зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доктор Александър Симидчиев в „ Лице в лице “.

В тази връзка би трябвало да се организира осведомителна акция, само че тя би трябвало да е ориентирана да разсее подозренията им, тя би трябвало да бъде таргетирана към избрани групи, като първата стъпка е да се проучат страховете и настройките, с цел да се изработят верните послания, тъй като в случай че единствено се усмихваме от тв приемника, това няма резултат, предлага лекарят.

Ние не агитираме за нищо друго, с изключение на хората да създадат осведомен избор за имунизациите, а не да бъдат заблуждавани от недостоверни източници, сподели зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

По целият свят има съвсем 5 милиарда дози, „ сложени в международен мащаб, а ние сме на дъното на опашката, по-назад от Румъния и Северна Македония “, означи Симидчиев.

5 милиона дози ваксини са налични, само че ще бъдат закупени още 1,5 милиона дози, а това се постанова, тъй като в договорите за закупуването при сключването им е заложена наказателна клауза в размер на 100%, тъй че даже да не ги вземем, би трябвало да ги платим, сподели зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание.

Хибридна истина е, че имунизираните се заразяват и популяризират вируса, тъй като това е реалност изваден от подтекста. Ваксините не защищават от заразяване, само че предотвратяват хоспитализация и тежко изкарване на заболяването, трансформирайки „ ковид в грипче “, сподели Симидчиев.

Ще ми даде успокоение, когато законопроекта за противопоставяне мина през Народното събрание със съответните параметри. Когато тръгваме към жълта зона би трябвало да почнем да подхващаме ограничения, сподели Симидчиев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР