Новото в инициативата е, че тази година срещу дарение на

...
Новото в инициативата е, че тази година срещу дарение на
Коментари Харесай

Финална есенна кампания „Капачки за бъдеще”. Целта е да се купи неонатална линейка

Новото в самодейността е, че тази година против подаяние на пластмасови шишета ще бъдат давани фиданки за засаждане. Получателите им ще получат указания и насоки за засаждането им. По този метод се подтиква и засаждането на дървета и последователното възобновяване на зелените площи в България.

 

Кампанията се организира за 11-та година. Неин създател е Лазар Радков. За пет години са дарени  22 кувьоза. Рециклирани са над 1 млн. капачки. За трета поредна година ще бъдат събирани кенчета, а за втора бутилки. Целта е събиране на средства за закупуване на неонатална кола за спешна помощ.  Предвижда се да бъде проведена и акция по кръводаряване.

 

Кампанията  " Капачки за бъдеще " е една от модерните самодейност за взаимопомощ сред жителите на България. Тя допуска обществена заварка на обществото. Включва също и доброволчески труд. Събирането на капачки, пластмасови и железни опаковки, е и част от стимулирането на кръговата стопанска система. Рециклирането им допуска по-чиста околна среда и по-малко площи, които се употребяват за депонирането им.

 

Финалът на акцията е тази неделя в София от 9 до 16ч. на площад " Батенберг ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР