Новото устройство ще излезе на пазара през 2020 годинаПанос Паной

...
Новото устройство ще излезе на пазара през 2020 годинаПанос Паной
Коментари Харесай

Microsoft показа Android смартфон Surface Duo с два екрана

Новото устройство ще излезе на пазара през 2020 година

Панос Паной демонстрира смарт телефона с два екрана Surface Duo (снимка: Microsoft / Twiiteer)

Microsoft изненада всички с показване през днешния ден в Ню Йорк на смарт телефон под ръководство на Android с два екрана, наименуван Surface Duo. Компанията, известна с операционната система Windows, се връща на пазара за смарт телефони, като „ прегръща ” екосистемата на своя противник – Гугъл и пробва нещо друго с хардуера, заяви CNET.

Компанията съобщи, че двата екрана ще създадат потребителите по-продуктивни и показва видео с хора, които употребяват стилус дружно с телефона. Продуктовият управител Панос Паной не разкри доста детайлности за Surface Duo, който се причислява към друго, по-голямо устройство с двоен екран – Surface Neo, само че съобщи, че смарт телефонът ще бъде разполагаем през отпускарския сезон на 2020 година

Благодарение на партньорството с Гугъл, устройството ще може да започва приложения от онлайн магазина Гугъл Play Store. „ Този ​​продукт сплотява безусловно най-хубавото от Microsoft и ние си партнираме с Гугъл, с цел да съберем и безусловно най-хубавото от Android в един артикул ”, сподели Панос Панай.

Microsoft се пробва в продължение на две десетилетия да направи операционна система за мобилни телефони, само че в последна сметка се отхвърли от това изпитание преди две години. Компанията разбра, че не би могла да се конкурира с известността на Android и iOS, които управляват надлежно 87% и 13% от смарт телефоните в света, съгласно IDC.

Syrface Duo може да започва приложения от онлайн магазина Гугъл Play (снимка: Microsoft / Twitter)

Вместо това Microsoft реши да разшири своя Office програмен продукт и други услуги към конкурентните устройства, в това число iPhone. Първият Android смарт телефон на компанията затвърждава тази линия на държание.

Връщането в смарт телефон бизнеса няма да е елементарно за Microsoft. Има единствено три компании, които продават устройства в големи количества и печелят пари от смарт телефоните си – Samsung, Huawei и Apple. През второто тримесечие 22% от смарт телефоните, доставени в света, са от Samsung, 17% от Huawei и 11% от Apple, съгласно Strategy Analytics.

Никой различен не минава 10-процентата преграда, макар че китайските снабдители Xiaomi и Oppo се доближават до нея. Малко евентуално е и Microsoft, с Android устройство, в миналото да стане главен снабдител на смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР