Новото Учредително събрание във Венецуела, което подкрепя социалистическия режим на

...
Новото Учредително събрание във Венецуела, което подкрепя социалистическия режим на
Коментари Харесай

Учредителното събрание във Венецуела отстрани главния прокурор

Новото Учредително заседание във Венецуела, което поддържа социалистическия режим на президента Никола Мадуро, в профил с единогласие основния прокурор Луиса Ортега, съобщи Ройтерс.

Критици дефинираха този ход като крещящо посягане върху демокрацията.

Откакто опозиционните митинги във Венецуела започнаха през април, Ортега се трансформира в главния вътрешен " отстъпник " в режима. Тя упреква държавното управление на Мадуро в нарушение на човешките права.

Новото Учредително заседание, което съгласно Ортега е било определено с машинация в неделя, реши с единогласие през днешния ден тя да бъде отстранена от поста. То бързо избра за нов основен прокурор омбудсмана Тарек Сааб.

Върховният съд, по чието искане бе отстранена Ортега, й повдигна обвинявания в осъществяване на груби нарушавания при осъществяването на нейните служебни отговорности. Подробности не бяха дадени.

По-рано венецуелските сили за сигурност не разрешиха на към този момент някогашния основен прокурор да влезе в своя кабинет.

Новото Учредително заседание на процедура разполага с неограничени пълномощия и съгласно критиците отстраняването на Ортега е мрачна индикация, че Венецуела ще се трансформира в същинска тирания на президента Мадуро, отбелязва Ройтерс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР