Новото трасе дава перспектива за развитие на район Надежда“, казва

...
Новото трасе дава перспектива за развитие на район Надежда“, казва
Коментари Харесай

Трамвай и автобус по бул. „Рожен“

Новото трасе дава вероятност за развиване на регион „ Надежда “, споделя кандидат-кметът инж. Димитър Димов

Изграждането  на новото трасе на  бул. „ Рожен “ ще даде вероятност за развиване на регион „ Надежда “ и северните региони на столицата, безапелационен е претендентът на обединението ГЕРБ/СДС за кмет на регион „ Надежда “ инж. Димитър Димов.
„ От изключителна значимост за бъдещето на регион „ Надежда “ е да подобрим инфраструктурата, с цел да фокусираме вложения към северните територии. Затова ще продължим да работим интензивно по плановете за  уголемение и създаване на новия бул. „ Рожен “ и за създаване на  бул. „ Илиянско шосе “, уточни претендентът за кмет на регион „ Надежда “ инж. Димитър Димов, по време на срещи с жителите на кв. „ Илиянци “ и кв. „ Требич “.
Инж. Димов напомни на хората, че подробният организационен проект на бул. „ Рожен “ е подготвен от 2015 г, само че към момента в съда се апелират оценките на 16,5 дка частни парцели.
По новото трасе на бул. „ Рожен “ ще минават паралелно трамвайна линия и рейс, с цел да се осъществят така наречен транспортни хъбове. Предвижда се и велоалея по новопроектирания бул. „ Рожен “ към с. Мрамор. Радостна вест за присъстващите жители  беше, че е приета  регулацията на двата локала на Северна скоростна дъга (ССТ)  и ще се усъвършенства опцията за преминаването  през тунела. Това ще бъде осъществено, след провеждане  процедурите по изкупуване или отчуждаване на парцелите наоколо до тунела, акцентира инж. Димитър Димов.
За да продължим да построяваме транспортните връзки на северните територии и да понижим директния трафик през града, към този момент сме насочили старания и към продължението на  Северна скоростна дъга до входа на град Нови Искър. В средата на септември 2019 година излезе Заповедта за допускане на обстоен организационен проект /ПУП/ в този сектор и до 6 месеца, чакаме да стартира изработването  му.
Кандидатът за кмет инж. Димов обърна внимание, че кв. „ Илиянци “ и кв. „ Требич “ са предпочитано подадени  от регион „ Надежда “ при правенето на Регионално прединвестиционно изследване (РПИП) за водоснабдяване и канализация на територията на Столична община (финансирано по Оперативна програма „ Околна среда “ 2014-2020). Прецизирани са ограниченията, които подхождат на характерните цели на ОПОС 2014-2020, и които ще бъдат препоръчани за съфинансиране от Европейските структурни и капиталови фондове.
На въпрос ще стига ли метрото до кв. „ Илиянци “, претендентът за кмет на регион “Надежда “ инж. Димитър Димов отговори, че желанието за развиване на метрото в посока кв. „ Илиянци “ зависи от съществуването на целеви финансов запас. През идващия програмен интервал, който стартира през 2021 година, ще се кандидатства за европейско финансиране:
„ В новата стратегия на кандидат-кмета за София Йорданка Фандъкова има планувано започване на планиране и създаване на метрото от надлез „ Надежда “ до квартал „ Илиянци “. Това ще ни помогне извънредно доста за застраховане на превоза до жилищните здания и  промишлената зона на територията на „ Илиянци “. Общият организационен проект, които влезе в действие през 2009 година, планува и зони за разширение на строителството в кварталите „ Илиянци “ и  „ Требич “, уточни още инж. Димитър Димов. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР