Новото Шесто на България е българската прокуратура, която се превърна

...
Новото Шесто на България е българската прокуратура, която се превърна
Коментари Харесай

Първите 100 дни на кабинета Борисов 3 - сто дни правителство - сто дни суджук

Новото Шесто на България е българската прокуратура, която се трансформира в " банка за компрометираща информация ". Това сподели ръководителят на ДСБ ген. Атанас Атанасов пред bTV във връзка 100-те дни ръководство на държавното управление на Бойко Борисов.

Атанасов посочи, че с поредни промени на законодателството, за които са упорствали от ГЕРБ, се дават пълномощия на основния прокурор. По думите му по този начин четири прокурори в страната могат да подслушват безотговорно и без да желаят позволение от никого.

 Сто дни политическа машинация - оценката на ДСБ за ръководството
Сто дни политическа машинация - оценката на ДСБ за ръководството

Остри рецензии и към опозицията в изказването на партията

Атанасов установи още, че прокуратурата се е трансформирала в шапка на всички специфични служби под командването на основния прокурор - Сотир Цацаров.

Относно изявлението на Бойко Рашков, че има безотговорно слушане на политици, публицисти, Атанасов съобщи, че Рашков е много осведомен човек. " Сигурен съм, че той няма да хвърли празни данни ".

По думите му е редно непрекъснатата парламентарна комисия, под управлението на Димитър Лазаров за надзор на службите, да организира чуване. Сега съгласно него борбата ще бъде сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия кой е по-голям герой против корупцията.

 Антикорупционният закон не става, възмутиха се от БПС
Антикорупционният закон не става, възмутиха се от БПС

Законопроектът на ГЕРБ планува подвластен антикорупционен орган съгласно Крум Зарков

Атанасов оцени като доста здрава властта в триъгълника " Бойко Борисов - националистите - Ахмед Доган ". По думите му Ахмед Доган е главният съдружник на Бойко Борисов. Атанасов уточни, че ДСБ са били излъгани от Борисов и по тази причина и са напуснали властта и установи, че към момента не се прави оценка от българското общество отводът от власт.

Относно 100-те дни ръководство, Атанасов цитира софийски зевзек от народа - " То е същото като при Тато. Сто дни държавно управление - 100 дни суджук ". " Това е отношението на хората към ръководството ", разяснява Атанасов. По думите му в този момент имаме болшинство без идеологически код и без всякаква воля за промени. Така да вземем за пример в Министерство на вътрешните работи, в бранша за сигурност има непрекъснати митинги и 1никакъв съответен отговор. Според Атанасов министърът не схванал главния проблем в Министерство на вътрешните работи, който е тежката демотивация на чиновници. " Няма претенденти за работа в министерството ", съобщи той.

 Повдигнаха 6 обвинявания против
Повдигнаха 6 обвинявания против " мозъка " на аферата " суджук гейт "

Обвинена е и шефката на БАБХ-Добрич Розалина Брайкова

Относно общите дейности при импортираното искане за несъгласие на Закона за правосъдната власт от страна на пет десни празненство, Атанасов показа, че има доста съществено публично очакване за централизация в дясно и основаване на нова дясна опция. Той призна, че ДСБ имат връзка главно с сътрудниците от " Да, България ", с които имат упоритост за общи дейности.

 Искат президентско несъгласие върху Закона за правосъдната власт и върху Наказателно-процесуален кодекс
Искат президентско несъгласие върху Закона за правосъдната власт и върху Наказателно-процесуален кодекс

Пет партии стимулират настояването си за несъгласие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР