Новото разширение на Граничния пункт Дунав мост, което трябва да

...
Новото разширение на Граничния пункт Дунав мост, което трябва да
Коментари Харесай

Пускат източното разширение на Дунав мост до седмица

Новото уголемение на Граничния пункт Дунав мост, което би трябвало да облекчи трафика, ще проработи до седмица. Трасетата за обработка на коли към този момент бяха тествани пробно, съобщи Българска национална телевизия.

Изградената преди години и пустееща Източна зона на Граничния пункт Дунав мост беше ремонтирана с над милион и половина лв.. На нея има 8 трасета - по 4 за обработка на идващите от Румъния коли и камиони. Очаква се откакто проработи обновеният пропускателен пункт, опашките, които затрудняват придвижването, да намалеят. Нещо, за което упорстват и стотици водачи, присъединили се в онлайн петиция.

В момента за денонощие през Дунав мост минават приблизително 3 700 транспортни средства в двете направления, а пасажерите са над 7000 души. Статистиката сочи, че пунктът при Русе е най-натовареният на българо-румънската граница, като през летния сезон и по време на огромните християнски празници броят на преминаващите коли и рейсове се усилва съвсем три пъти.

" Конкретно с великденския трафик в действителност ще бъде мъчно и много от пътуващите би трябвало да се заредят с самообладание. Организацията обезпечено ще бъде на равнище, само че толкоз доста коли при трасе, основано преди 65 години за повече от 10 пъти по-малък трафик няма по какъв начин да бъде решен казуса ", сподели регионалният шеф на Русенска област.

Затова и жители, и институции са безапелационни, че решението на казуса е построяването на нов мост над река Дунав при Русе.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР