Новото ръководство на Автомагистрали влезе във владение. На брифинг

...
Новото ръководство на Автомагистрали  влезе във владение. На брифинг
Коментари Харесай

Стая за спешна помощ с масажен душ и бонбони откри новото ръководство на Автомагистрали

Новото управление на " Автомагистрали " влезе във притежание. На брифинг пред медиите управлението сподели какво има в загадъчното помещение, оповестено за стая за здравна помощ - оказа се, че там няма даже пластир.

Стаята се намира против кабинета на към този момент някогашния заместник-директор.

" В тази стая по заповед е трябвало да има долап с лекарства. Едва ли спалня за двама е подобаваща за стая за незабавна здравна помощ. ", сподели Десислава Христова, " Автомагистрали " ЕАД.



В стаята за незабавна помощ няма анкерпласт и алкохол, както и нито едно хапче за главоболие. Има обаче, бонбони, чисто нови чаршави, смарт тв приемник, даванче, което става на спалня, както и душ за разтривки.



Новото управление на " Автомагистрали " съобщи, че ще работи по нов метод - напълно транспарантно и законосъобразно.

На брифинг в районното министерство стана ясно още, че Автомагистрала " Хемус " няма да е подготвена и през 2024 година поради ненапълно планиране. Не може да се предвижда по кое време ще е подготвен аутобанът, защото от 9 сектора се работи единствено по 3.

Никой от нас няма интерес да се стопира това строителство. Уверявам ви с цялото си сърце и душа, акцентира министър Комитова.

Участъците 4, 5, 6 имат направени подробни устройствени проекти, само че предстоят отчуждителни процедури, план за строителство и позволение за градеж. За последните три сектора с дължина 89 км няма нищо направено досега обявиха от районното министерство.

Когато се реши да се прави автомагистралата, би трябвало да тръгне да се проектира цялата автомагистрала. В момента какво се получава. Имаме планове, нагледно казано, за една трета част от автомагистралата за другата част нямаме планове и нямаме подробни устройствени проекти, сподели Иван Шишков, консултант на районния министър.

Това, което е казано от предходните държавни управления се вижда, че няма по какъв начин да бъде спазено реалистично. Абсурдно е 2024 да бъде приключена автомагистралата, сподели Тодор Анастасов, заместник-регионален министър.

Регионалният министър напомни, че макар неналичието на разрешителни за градеж за подготовката на построяването на шестте сектора държавното сдружение " Автомагистрали " е получило предплатено 1.38 милиарда лв., като 675 млн. лв. от тях към този момент са дадени на подизпълнители.

В секторите 4,5,6,7,8,9 ние всички данъкоплатци сме си купили автомагистрала на зелено. Докато стартираме да строим, в случай че компаниите банкрутират, дали пък няма да ни излезе много високо тази цена, попита министър Комитова.

При градежа на сектори 3 и 4 на автомагистралата, по които още се работи, са били повредени 84 дка горски площи. Те са били засипани със земни маси и инертни материали. По случая е назначена инспекция, разгласи шефът на ДНСК проектант Влади Калинов.

Вижте повече детайлности в репортажа на Тихомир Игнатов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР