Новото ръководство на Аксиом“ има за мисия да развива модерна

...
Новото ръководство на Аксиом“ има за мисия да развива модерна
Коментари Харесай

За да постигаш успехи, трябва да си и мечтател

Новото управление на „ Аксиом “ има за задача да развива съвременна и постоянна застрахователна компания. Това може да стане посредством бързо разгръщане в общозастрахователния пазар, създаване на новаторски застрахователни артикули, ефикасни цифрови решения и надграждане на постигнатото досега, споделя Цветелина Михайлова, член на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф. Тя се причислява се към екипа през май 2022 година Професионалното ѝ развиване започва в ЗПАД „ Булстрад “ пре 1997 година Смята себе си за ученик на Румен Янчев, който персонално я предизвиква за по-нататъшната ѝ кариера в застраховането. Впоследствие заема разнообразни управителни длъжности в ХДИ „ Застраховане “, „ Токуда Здравно обезпечаване “ и „ България Иншурънс “. Магистър е по специалностите „ Застраховане и обезпечаване “ и „ Застрахователен мениджмънт “.

- Как решихте да поемете предизвикването и да станете изпълнителен шеф на новия състезател на застрахователния пазар ЗК „ Аксиом “?

- Това в действителност е огромно предизвикателство и съгласно мен могат да го създадат единствено хора с неизчерпаема сила и висок професионализъм, с голямо внимание към дребните елементи. Вълнувам се да споделя експертизата си в бранша, опита си, както и да съм потребна с контактите си, с цел да допринеса за растежа на компанията. Моето верую е, че с цел да постигаш триумфи в работата си, с цел да задържиш клиентите, които към този момент имаш, и да привличаш нови, с цел да продължаваш да бъдеш работлив, конкурентен на пазара и издирван, би трябвало на първо място да вкараш голямо предпочитание и отдаденост, да имаш стимулиран екип от експерти зад себе си и ясна тактика.

- Повиши ли се информираността на жителите и фирмите у нас през последните години във връзка с застраховането?

- Да, следим растеж в информираността на потребителите на застрахователни услуги, само че към момента процентът е доста невисок спрямо останалите европейски страни. Проблемите са сложни: неправилна информация и неинформирани решения, комплицирана и неразбираема терминология, липса на доверие, както и от време на време неучтивост от страна на застрахователите. Вярвам, че споделяйки скъпа и потребна информация на понятен език, създавайки добавена стойност и даване на персонализиран позитивен потребителски опит, ще можем да помогнем и разясним на българските консуматори за изгодите от застрахователни артикули. Това е задача, която стои пред целия осигурителен бранш.

- Кога една застраховка е инвестиция и по кое време разход?

- Много постоянно на застраховките се гледа като на непотребен разход за нещо, което се надяваме, че в никакъв случай няма да се случи. Предвид възходящата инфлация и характерната икономическа конюнктура считам, че застраховката е съответстващ капиталов инструмент за бизнеса и за хората, а не непотребен разход. Купувайки застраховка, ние влагаме в бъдещето, носим отговорност към другите и най-много си осигуряваме сигурност и финансова поддръжка както за бизнеса, по този начин и за самите нас и за околните ни, когато се случи нещо съществено. Така разходът, който сме създали, се отплаща неведнъж.

- Как може да печелим от застраховките, които вършим?

- Голяма част от хората в действителност не осъзнават, че застраховките могат да им оказват помощ, по тази причина и се сещат едвам откакто ги сполети неволя (болест, загуба на имущество или доход). Това се базира на незадоволителното познаване на преимуществата им. Именно опцията вие и/или вашите близки да получат финансово обезщетение при настъпване на непредвидени обстановки, е една от най-големите изгоди от застраховането. Съответно и при бизнеса може да се избегне огромна финансова загуба заради правосъден развой или пагубно събитие, в случай че разполага с подобаваща застраховка и има гаранция за покриване на зародилите вреди.

- Кои са клиентите ви и с кои преимущества ги печелите?

- ЗК „ Аксиом “ (правоприемник на ЗК „ Медико-21 “) има повече от 25 години опит най-много в даването на сложни здравни услуги и придобивки за чиновници. Клиентите ни са компании от разнообразни браншове на стопанската система, както и самостоятелни клиенти, които избират осигурител, който им обезпечава подобаващи артикули и цени, предлага чудесно обслужване, както и има финансовата опция да извърши отговорности си, когато те станат изискуеми. Новото управление на „ Аксиом “ имаме за задача да развием съвременна и постоянна застрахователна компания посредством бързо разгръщане в общозастрахователния пазар, създаване на новаторски застрахователни артикули, ефикасни цифрови решения и надграждане на постигнатото досега. С горделивост желая да отбележа, че единствено за два месеца успяхме да осъществяваме сполучливо в портфейла си и да осъществяваме първите продажби на новите застраховки, за които получихме лиценз през март т.г. – имущество, отговорности, гаранции, финансови опасности и други В най-скоро време планираме да пуснем на пазара съвременни, разнообразни и мощно конкурентни  артикули в това число здравна и имуществена застраховка от ново потомство. 

- Какво ще бъде застраховането на близкото бъдеще?

- Идните години застрахователната промишленост би трябвало да се оправи с предизвикването непрестанно да се приспособява към един непрекъснато разрастващ се цифров свят. Чрез преразглеждане на своите бизнес модели и дистрибуционни канали, посредством нов метод за ръководство на връзките с клиента и възстановяване на потребителско преживяване въз основа на нови допирни точки, посредством даване на сложни високотехнологични застрахователни решения и с ангажираност към нововъзникващите екосистеми „ подвижност, опазване на здравето и обвързван дом “. Също по този начин бързо изменящата се и несигурна икономическа конюнктура в световен мащаб основава доста нови и разрастващи се опасности. Те  изискват нови артикули и съставляват забележителна опция за застрахователите, които желаят да бъдат новаторски.  В бизнес линиите на напред във времето излизат рискът от загуба на данни и киберсигурността, рисковете, свързани с отговорностите и гаранциите на бизнеса. Застрахователите би трябвало да работим в посока рестартиране на основаването на нови застрахователни решения, съответни на съвремието и с добавена стойност в живота на потребителите.

Венцислав Савов. Текстът е оповестен в бр 7/22 на сп. " Мениджър "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР