Новото попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц ще опита късмета си

...
Новото попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц ще опита късмета си
Коментари Харесай

България е третата държава, в която Тобиас Хайнц ще опита да се утвърди

Новото попълнение на ЦСКА Тобиас Хайнц ще опита шанса си в трета друга страна. Той стартира кариерата си в тима на родния си град - Мос, а по-късно минава в локалния противник Спринт-Йелой, който се подвизава в трета дивизия на Норвегия, отбелязва " Тема спорт ".

През 2015-а е притеглен от Сарпсборг. Дебютира за отбора на 25 май 2015, когато е едвам 16-годишен. До началото на 2019-а изиграва близо 50 срещи в елита, в които бележи 6 пъти, и турският Касъмпаша заплаща 800 000 евро за правата му. Там е бил съотборник с някогашния национал на България - Страхил Попов.
 Тобиас Хайнц знае по какъв начин да бележи и в евротурнирите
Тобиас Хайнц знае по какъв начин да бележи и в евротурнирите

Още един плюс на новата " алена " звезда

Така и обаче не съумява да се наложи в локалната Суперлига, като за година и половина записва общо 16 участия и нито един гол, преди да се върне чартърен в Сарпсборг. Отново става корав титуляр и няколко месеца по-късно Касъмпаша го продава на шведския Хекен. Там е употребен повече, в сравнение с в Турция, само че още веднъж не намира себе си и след 18 мача и две попадения за 2021 година се връща за трети път в Сарпсборг. Отново като преотстъпен.

С 15-те си гола през акцията той подвигна съществено летвата пред себе си и следва да разберем дали ще успее да я надскочи на " Българска войска ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР