Новото министерство на електронното управление ще се базира на състава

...
Новото министерство на електронното управление ще се базира на състава
Коментари Харесай

Божанов ще прави нова система за идентификация с мобилен телефон вместо с лична карта

Новото министерство на електронното ръководство ще се базира на състава на Държавна организация " Електронно ръководство " и на една дирекция от предходното Министерство на превоза. Това сподели министърът на електронно ръководство Божидар Божанов пред публицисти, като показа целите и най-важните задания, които ще взема решение ведомството, съобщи Българска телеграфна агенция.
От краткосрочните ограничения, с които ще се заеме новото ведомство, преди всичко е електронната идентификация, сподели Божанов. " За страдание сега тя е " забила " поради публичните поръчки ", сподели той. Ще създадем една система за електронна идентификация посредством мобилни телефони, тъй че да не разчитаме на персоналните карти. Личните карти остават приоритет, само че мобилните телефони ще са комфортна опция, сподели Божанов. Искаме да отпадне и синия ваучър за колите и всевъзможен различен тип стикери по колите, съобщи той.
Приоритет на новото министерството ще бъде и отпадането на най-често употребяваните удостоверения. Ще променим вътрешните правила, заповеди, тъй че тези удостоверения да бъдат отстранени и да спестим потребността от такава услуга, добави министърът.
Електронното ръководство ще способства за развиването на стопанската система и по-успешното ръководство на бизнеса, акцентира той.
Божанов съобщи, че се усеща квалифициран за поста.
" Аз съм IT специалист. Работил съм в областта на електронното ръководство. Законодателната част не ми е непозната. Визията ми, която е залегнала в предизборната стратегия на " Демократична България ", както и в последващото съглашение, е да сложим жителите и бизнеса в центъра на административното обслужване. Искаме администрацията да стане ефикасна и жителите да спрат да бъдат куриери на администрацията ", съобщи той.
По думите на Божанов министерството ще направи елементарен и безвъзмезден достъпа до електронни услуги. Електронните подписи сега не са комфортни и основават доста проблеми поради разнообразни механически особености, съобщи той.
Данните, обработвани от министерството, ще бъдат налични за гражданските деятели и медиите, уточни той. Обществените поръчки, комерсиалният указател също ще бъдат отворени, съобщи министърът. Контролът и цифровите услуги са различен значим приоритет, сподели още министър Божанов.
Министърът уточни и средносрочните и дълготрайни ограничения, които ще бъдат приоритет на Министерството на електронното ръководство - унищожаване на 80 на 100 от административната тежест посредством отпадане на удостоверенията. Според него трудовата брошура също би трябвало да отпадне. За да имаме електронно ръководство, на процедура всяка услуга би трябвало да се основава на национална база данни. Регистрите непрекъснато би трябвало да бъдат надграждани за улеснение на жителите и бизнеса, акцентира Божанов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР