Новото „изпиране на Пеевски“ - този път от НАП. Как

...
Новото „изпиране на Пеевски“ - този път от НАП. Как
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Спецов и служебното правителство също изпраха Пеевски, чист е като сълза

Новото „ изпиране на Пеевски “ - този път от Национална агенция за приходите. Как приходната организацията запя остарялата приспивна ария за депутата, влезнал в политиката със остарял „ Опел “. От БОЕЦ изнасят нови данни за милиони раздадени бонуси във Висшия правосъден съвет, в Инспектората към Висш съдебен съвет, в Съвет за електронни медии и куп държавни институции. И се търси отговор за задачата на тези поощрения - за резултати или за верноподаничество? Отговорите дават в студиото на " Честно казано с Люба Кулезич " Георги Георгиев - водач на гражданското придвижване БОЕЦ, а по скайп се включва журналистът и основен редактор на Bird.bg Атанас Чобанов.

" Искам да стартира с успеха, която през днешния ден постигнахме - оставката на Сотир Цацаров е към този момент факт. Преди 5 години в ефира на Люба Кулезич приказвах за първи път по тематиката " ЦУМ Гейт ". Продължихме с десетки акции, 5 години жителите и свободните медии доведоха до това. Относно Румен Спецов ние имаме 2 отговора. На 4.10.2021г. Bird.bg разгласява данни от Пандора за офшорките на Делян Пеевски. Тогава Спецов и служебното държавно управление разяснява, че стартират инспекции. До средата на ноември Национална агенция за приходите извърши инспекция и го разгласи още веднъж за чист като сълза. Галя Димитров и Владислав Горанов го изпраха и преди. Сега вместо смяната се случи същото ", разяснява Георги Георгиев от БОЕЦ.

" Явно зависимостите на Делян Пеевски са се обадили в един миг. Да не забравяме, че ние публикувахме материал за Румен Спецов, в който излиза наяве, че той се е държал като данъчен хитрец. Имал е компания, която е натрупала над милион отговорности към Национална агенция за приходите и тя е трансферирана на данъчно муле по класическата технология за тичане от данъчни отговорности. Малко преди да стане фирмаджия Спецов е бил началник на отдел на висока позиция в Национална агенция за приходите. Т. нар данъчно разузнаване ", разяснява основният редактор на Bird.bg Атанас Чобанов.

" Национална агенция за приходите съобщи публично, че след досиетата Пандора стартират инспекция на данните за недекларирани приходи и активи на Пеевски, които датират от 2013г. до 2018г. Период, в който е бил проверяван, само че е затворено всичко и са споделили, че няма проблем, само че откакто излизат новите данни данъчното минало на Пеевски не е отворено. Това значи, че се подиграват с обществеността. Казват, че ще извършат инспекция, само че не я правят. Привикаха Пеевски в ДАНС, с цел да се покаже с красивите дрешки пред публицистите и по-късно го пуснаха. Вторият симптом е " Магнитски ". Излязоха и новите компании по досиетата " Пандора ", само че българският лист " Магнитски " не е обновен ", сподели още Чобанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР