Новото издание на ранглистата при мъжете е изпълнено с интересни

...
Новото издание на ранглистата при мъжете е изпълнено с интересни
Коментари Харесай

Ранглисти: Алкарас измести Синер, а Джокович е напът да подобри рекорд на Федерер

Новото издание на ранглистата при мъжете е изпълнено с забавни промени, което и се очакваше след толкоз огромен шампионат като този в Маями. Новак Джокович продължава да е отпред с актив от 9725 точки и е на прага от нов връх, защото сигурно ще резервира водачеството си в класацията и през другата седмица, което значи, че ще надмине достижението за най-възрастен номер едно в историята, което до момента се държеше от Роджър Федерер - 36 години и 221 дни.

Яник Синер пък прибавя нови 400 точки, откакто завоюва купата в Маями и по този метод се изкачва до рекордната си втора позиция, измествайки от нея Карлос Алкарас - 8710 против 8645 точки. Другите промени в топ 10 са свързани със завръщането на Григор Димитров, който прелита с 3 позиции напред и към този момент е под номер девет, а Каспър Рууд излиза от челната десетка, бивайки сменен от Хуберт Хуркач.

Рекордни класирания пък записват изненадващите четвъртфиналите от миналата седмица, а точно Фабиан Марожан и Томаш Махач, за които това беше дебют на сходна фаза в сериите " Мастърс ". Унгарецът печели цели 19 места и към този момент е под номер 38 в подреждането, а Махач също дебютира в топ 50, изкачвайки се със 17 позиции до 43-ото място.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР