Новото германско правителство иска от 16 март да направи задължителна

...
Новото германско правителство иска от 16 март да направи задължителна
Коментари Харесай

Германия планира задължителна ваксинация за работещите в някои сфери

Новото немско държавно управление желае от 16 март да направи наложителна имунизацията против COVID-19 за работещите в лечебните заведения, домовете за възрастни и други медицински практики, излиза наяве от законопроект, забелязан от Ройтерс.
Германия се въздържаше да наложи наложително имунизиране, с цел да не утежни обстановката с дефицита от работна ръка в опазването на здравето и старческите домове, само че страната се бори с четвърта пандемична вълна и поддръжката за сходна мярка се усилва.
В сряда социалдемократите, зелените и свободните демократи ще сформират държавно управление и през седмицата ще внесат в Народното събрание нужното законодателство. В планът, с който се срещна Ройтерс, се споделя, че личният състав, който работи в тези сфери, ще би трябвало до 15 март да потвърди, че е имунизиран или е преболедувал COVID-19, или да показа здравно уверение, че не може да бъде имунизиран.
Германия желае преди Коледа да имунизира или да предложи бустерни дози на 30 милиона души. Проектът планува краткотрайно и след надлежно образование право да поставят ваксини да се даде и на зъболекари, ветеринари и аптекари. Предлага се също по този начин да се удължат до 15 февруари краткотрайните ограничения, позволяващи на немските провинции да постановат по-строг локдаун, в случай че е належащо.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР