Новото 3-километрово трасе по третата линия на столичното метро трябва

...
Новото 3-километрово трасе по третата линия на столичното метро трябва
Коментари Харесай

Метрото стига до Левски Г в края на 2025 г.

Новото 3-километрово трасе по третата линия на столичното метро би трябвало да бъде готово до края на 2025 година, защото срокът за осъществяването му е 39 месеца, оповестиха от "Метрополитен " ЕАД.

През есента на 2021 година сдружението подписа три контракта за построяването на три станции и прилежащите им тунели от разширението на третата линия на софийското метро под бул. "Владимир Вазов " в кварталите "Хаджи Димитър " и "Левски Г "

Единият от тези три контракта е с "Трейс Груп Холд " АД, реализатор на обособена позиция 2, включваща построяването на метростанция "Тракия " и прилежащия й тунелен сектор до станция "Ст. Георги Аспарухов ".

Вторият контракт е с сдружението "Джи Пи Груп " АД, което ще извършва обособена позиция 3, включваща построяването на станция "Ст. Г. Аспарухов " и прилежащият й тунелен сектор до настоящата станция "Хаджи Димитър ".

Третият контракт е с компания "Монолит София " АД, която ще извършва обособена позиция 1, включваща построяването на метростанция "Владимир Вазов " и прилежащия й тунелен сектор до станция "Тракия ".

В момента изпълнителите интензивно работят по проектирането и организацията на строителните площадки - в това число основаването на краткотрайна организация на придвижването по бул. "Владимир Вазов " за отделяне на площадките в границите на месеците март и април и започване на същинската работа по построяването на метростанциите и тунелите, осведомят от "Метрополитен ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР