Новостите включват по-лесно създаване на фактури и договори с Google

...
Новостите включват по-лесно създаване на фактури и договори с Google
Коментари Харесай

Седем нови функции в Google Workspace, които подобряват ефективността

Новостите включват по-лесно основаване на фактури и контракти с Гугъл Docs, по-интерактивна чат връзка, по-лесно администриране на чатовете и други

Светлин Желев преди 10 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 21:40 | 06.07.2023

В 14:15 ч. в събота 99% от популацията на Земята ще има нещо общо

IT НовиниДаниел Маринов - 22:28 | 06.07.2023

Човешка неточност в програмирането е причина за огромен банков срив засегнал банкомати, онлайн и мобилно банкиране

IT НовиниЕмил Василев - 16:15 | 05.07.2023

Квантовият компютър на Гугъл изпреварва суперкомпютрите с „ 47 години “

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

Популярната облачна платформа Гугъл Workspace вкарва нови благоприятни условия за потребителите, ориентирани към улеснение на тяхната работа и увеличение на продуктивността им. Промените обгръщат уеб основаната система за известия в действително време Гугъл Chat, “облачното ” приложение за предпазване и шерване на файлове Гугъл Drive, услугата за шерване на информация Гугъл Groups, както и софтуера за основаване и редактиране на текстови файлове Гугъл Docs. Новостите засягат българското обучение, защото платформата е въведена в над 500 учебни заведения у нас.

Екипът на  Центъра за креативно образование, който е формален сътрудник на Гугъл със специализация “Образование ” за България, коментира настъпилите промени във всички тези принадлежности на софтуерния колос и поучава по какъв начин да ги използваме, с цел да бъдем по-ефективни. “Въведените промени в инструментите на Гугъл дават благоприятни условия за опростяване на административните процеси, възстановяване на връзката, структуриране на информацията и ръководство на времето. Надяваме се, че от ден на ден учебни заведения и детски градини в страната ще ги интегрират в работата си с облака и ще извлекат оптималната изгода от тях. ” – споделя доктор Александър Ангелов от Центъра за креативно образование.

Въвеждане на променливи чипове в Гугъл Docs

За по-лесното основаване на документи като фактури, контракти или общи условия, в  Гугъл Docs се вкарват така наречен променливи чипове. Те разрешават авансово дефиниране на полета като потребителско име, номер на контракт или адрес, чиито стойности могат да се актуализират в целия документ единствено от едно място. Допълнително облекчение са новите времеви чипове (свързани с датата или съответен час от деня), които оказват помощ за по-добро ръководство на времето.

Сгъваеми заглавия

Тази нова функционалност разрешава елементарно разширение и стесняване на наличие в Гугъл Docs и дава опция на потребителите да минимизират и уголемяват избрани секции в своите документи.

Когато потребителите свиват секция, тя става по-кратка и компактна, създавайки по-добър общ обзор на документа. Съответно, когато секцията е разширена, тя демонстрира детайлностите и разрешава на потребителите да работят с съответното наличие.

Бързи реакции в Гугъл Chat

Още едно усъвършенстване на връзката в групите е прибавянето на бързи реакции в Гугъл Chat. Те се задействат при задържане на курсора на мишката върху обещано известие и демонстрират най-често употребяваните емотикони от потребителя.

Това дава комфортен и бърз метод за изложение на страсти и мнения в границите на чата, без да е належащо да се написа в допълнение текстово известие. Така връзката става по-жива и интерактивна, осигурявайки по-бърза и ефикасна противоположна връзка в приложението.

Нов раздел в администраторската подпора на Гугъл Chat

С помощта на този раздел, админите имат опция да търсят характерни пространства посредством техните идентификационни номера ID, както и да преглеждат членовете на всяко настрана пространство, да прибавят нови членове или да назначават нови мениджъри. Промяната им дава по-голям надзор и опция за ръководство на пространствата в Гугъл Chat в границите на техния домейн.

Цитиране на предходно известие

Друга нова функционалност в Гугъл Chat разрешава на участниците да цитират предходно известие, изпратено по-рано в потока от информация, когато желаят да отговорят съответно на него. По този метод се резервира подтекстът на отговора, даже и участниците в групата да са минали към разискването на нова тематика.

По-малко спам в Гугъл Drive

За да се усъвършенства отбраната от спам в Гугъл Drive, се вкарва специфична директория, предопределена за предпазване на нежелани споделени файлове. Когато подобен файл бъде изместен в спам досието, той престава да бъде забележим в хранилището, а получателят му стопира да получава вести, свързани с него.

Промяна в лимитите на Гугъл Groups

За да улесни ръководството на групите, Гугъл усилва рестриктивните мерки за броя на директните и непреките им членове. Директните членове се усилват от 2000 на 3000. А индиректните (които са консуматори на подгрупа, добавена към основната) – от 5000 на 7500.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР