Новост по границата. Специална система по пунктовете проверява за неплатени

...
Новост по границата. Специална система по пунктовете проверява за неплатени
Коментари Харесай

Новости по границата с неплатените актове на пътя

Новост по границата. Специална система по пунктовете ревизира за неплатени санкции към пътна полиция. А прекосяването ще става след заплащане на актовете и фишовете. Пилотният план към този момент няколко дни работи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина”. Може и да се стигне до лишаване на шофьорската брошура.

„ Връчват се електронни фишове на водачите и се предявяват искания за дължими санкции. Разликата сред контролът, който реализираме на Граничен контролно-пропусквателен пункт, и този, който реализираме на други места по пътищата, е, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт има конфигуриран постерминал и санкциите могат да се заплатят на място”, изясни Иво Писанов от „ Пътна полиция”.

На пътя това към момента не е допустимо и книжките се лишават от водачите.

Писанов увери, че няма никакви ограничавания за овакантяване на страната.

„ Това е развой, който по този начин или другояче тече на пътя. Хората, които имат отговорности, влезнали в действие, само че незаплатени санкции, нямат право да карат. Така е по закон. Ако те са водачи, им се лишава книжката до заплащането на санкцията, както и в случай че ръководят личния си автомобил, същия се стопира от движение”, изясни той.

Ако водач излизат от страната с непозната кола, санкцията се заплаща от направилия нарушаването. Тоест в случай че водачът, който ръководи автомобила има дължими санкции, той би трябвало да заплати личните си отговорности, в противоположен случай му се лишава шофьорската брошура. Писанов изясни, че ще се ревизират и пасажерите в колите и на тях също ще им бъдат връвани фишове и актове, в случай че имат такива.

Останалите 8 системи за надзор ще проработят от средата на месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР