Новосъздаденото космическо командване на Обединеното кралство планира нови тренировъчни мисии

...
Новосъздаденото космическо командване на Обединеното кралство планира нови тренировъчни мисии
Коментари Харесай

Британски изтребители тренират атака срещу руски сателити

Новосъздаденото галактическо командване на Обединеното кралство възнамерява нови подготвителни задачи с подбрани водачи, оповестява английският всекидневник The Daily Express. По данни на изданието в границите на тези учения изтребителите „ Тайфун “ на Кралските военновъздушни сили ще би трябвало да симулират офанзива против спътници на врага при положение на евентуален спор с Русия или Китай, написа организация " Фокус ".

Британското галактическо командване е избрало топ водачи за осъществяване на подготвителните задачи. Те ще би трябвало да се научат по какъв начин да „ се оправят с китайски и съветски военни и информационни спътници “ при положение на война, отбелязва вестникът. По време на действителен спор от тях би се очаквало да поразяват вражеските спътници на височина 60 хиляди фута и по-късно да се върнат невредими в базата. Източници от Кралските военновъздушни сили прибавиха, че Англия продължава да пази виновното държание в Космоса в Организация на обединените нации. В същото време, съгласно събеседниците на изданието, би било „ неуместно да не се изследват изцяло опциите, нужни за деактивиране на спътниците “.

Плановете за образование станаха известни единствено две седмици, откакто командирът на Военновъздушни сили Пол Годфри, умел водач на „ Тайфун “, беше назначен за първи началник на Космическото командване на Обединеното кралство, обръща внимание The Daily Express. Командващият Кралските Военновъздушни сили Майк Уигстън означи, че диалозите за Космоса като допустима област на военна борба към момента се смятат за „ спорни ". В същото време съгласно него английските въоръжени сили би трябвало да се отнасят с цялата съвестност към заканите от работата на спътниците.

„ Бъдещият спор може да не стартира в Космоса, само че не се колебая, че ще се придвижи там доста бързо. И даже може да бъде извоюван или изгубен в Космоса. Затова би трябвало да сме подготвени да се отбраняваме и, в случай че е належащо, да пазиме нашите най-важни национални ползи. Вече видяхме страни като Китай, Русия и други да развиват антисателитни качества “, добави той. Във Англия не разполагат с противосателитни ракети. Съединени американски щати обаче употребяват тази технология от 80-те години на предишния век. До момента Русия показва два типа галактически оръжия, акцентират от редакцията. Миналата година Пентагонът удостовери, че Китай към този момент разполага с наземни ракети. Според американското ведомство те могат да удрят спътници, движещи се в „ ниска земна орбита ", напомня вестникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР