Новородено почина в болницата в Луковит. Според аутопсията смъртта е

...
Новородено почина в болницата в Луковит. Според аутопсията смъртта е
Коментари Харесай

Смърт на бебе: Близките обвиняват персонала, аутопсията разкрива сърдечен порок

Новородено умря в болничното заведение в Луковит. Според аутопсията гибелта е настъпила в резултат на присъщ сърдечен проблем, само че околните упрекват личния състав. В петък по обяд 17-годишната Весела Иванова ражда по естествен метод момченце в болничното заведение в Луковит, а на следващия ден е трябвало да бъдат изписани.

„ Бебето си беше в килограмите, проучванията бяха хубави, нощес ми взеха бебето към три и половина, аз го накърмих, отново си беше добре. Сутринта ми споделиха, че бебето е умряло, към 6:30 ч. стана и аз я запитвам какво му има. Те ми споделиха, че са му били две инжекции да го успокои, да не плаче “, сподели родилката Весела Иванова.

Тя е постъпила в болничното заведение с контракции за задържане в осмия месец

На майката акушерката споделила, че на два пъти е сложила урбазон.

Директорът на болничното заведение отбрани сътрудниците си и изясни, че след първите 24 часа са се появили дихателни проблеми, съпроводени с ниска сатурация. Въпреки консултацията с педиатър, назначената терапия, в това число с урбазон, и настъпилото едва усъвършенстване детето умира.

„ Всичко, каквото би трябвало, е направено, само че на аутопсията, осъществена от патоанатом от Плевен, е открит огромен присъщ сърдечен недостатък и сътрудника счита, че това е главната причина за гибелта на детето “, изясни с доктор Иван Иванов, шеф на МБАЛ-Луковит.

Детето е в положително положение

„ Искаме правдивост, тъй като крепко, право дете, са лишили на моята щерка, това е второто ѝ раждане “, сподели Йорданка Веселинова, майка на родилката.

Аутопсията е осъществена по гледище на управлението на болничното заведение. Близките упорстват за следствие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР