Новородено почина, след като бе изоставено в багажник на лек

...
Новородено почина, след като бе изоставено в багажник на лек
Коментари Харесай

Новородено почина, след като бе изоставено в багажник на лек автомобил

Новородено умря, откакто бе изоставено в багажник на лек автомобил в Горна Оряховица, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново.

Служители на полицейското ръководство в Горна Оряховица са подхванали проверяващи дейности, след сигнал от локалната болница.

Вчера в 18.20 часа в полицейското ръководство е получен сигнал за призната за лекуване 34-годишна жена от същия град. След обзор е открито, че тя е родила същия ден. От извършените първични дейности по следствието пред хранителен магазин в града е открит брачният партньор на родилката – 34-годишният с букви Х. П., а в багажното поделение на фамилния им автомобил криминалистите се натъкнали на безжизненото тяло на новородено момченце. Според първичната информация дамата е родила в парк в Горна Оряховица, където е открита с изобилен кръвоизлив.

На местопроизшествието е осъществен оглед, в наличието на правосъден доктор. Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница. По случая е стартирано досъдебно произвеждане за ликвидиране, осъществено от майка върху рожба във време на раждане или незабавно след него, оповестиха от прокуратурата. 

Според показанията на дамата – тя е родила в парк в града, където е открита с изобилен кръвоизлив и откарана в болница. Бременността е била нежелана и крита от фамилията. От извършените първични дейности по следствието, същия ден пред хранителен магазин в града е открит брачният партньор на родилката – 34-годишния Х. П., а в багажника на фамилния им автомобил е открито тяло на новородено момченце. Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница, която е открила, че бебето е било родено живо, живяло е десетина минути и е било удушено.

Под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица дейните дейности по следствието не престават. Извършват се повторни огледи и са назначени експертизи.

За действие по член 120 от Наказателен кодекс законът планува наказване отнемане от независимост до три години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР