Новопостроеният корпус на детска градина Калина Малина във Варна се

...
Новопостроеният корпус на детска градина Калина Малина във Варна се
Коментари Харесай

Падаща мазилка и мухъл в нова детска градина във Варна

Новопостроеният корпус на детска градина " Калина Малина " във Варна се оказа рисков за децата поради пукнатини по стените, паднала мазилка и плесен. Налага се десетки деца да бъдат разпределяни в прилежащи групи и даже да спят на походни кревати във физкултурния салон. За това сигнализираха обезпокоени родители, оповестява Нова тв.

" Моето дете сега си е у дома, аз си го виждам. Помолиха ме да го задържа, защото трите групи, които са в това крило, би трябвало да се разпределят в останалите шест в градината. Съответно стават към 45 деца в група, в случай че вървят всички, което е невероятно за провеждането на техните занятия, за спане и така нататък ", споделя Антония Цекова, майка на едно от децата.

Родителите изрично са срещу това децата им да бъдат в огромни групи и да спят във физкултурни салони. Към момента няма изясненост докога ще продължи тази обстановка.

" Ситуацията е изключителна. При тези условия би трябвало да се вземат действителни решения, които не могат напълно да удовлетворяват родителите. Директорът, съгласно опциите и пълномощията си, е работил незабавно с правомерни организационни дейности, с цел да изведе децата от пространствата ", споделя Славничка Ангелова, гл.експерт " Детски градини " в Община Варна.

По думите й това, което е направено като организация сега, е единствено краткотрайно решение.

" Още от момента на влизане в употреба на обекта са установени редица проблеми. Водихме диалози със строителя в продължение на две години. В началото се показваха ремонтни групи, които отстраняваха зародилите недостатъци ", споделя Звездин Стоилков - шеф на общинското дружество " Инвестиционна политика ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР