Новооткрит вариант на коронавируса, разпространен в южната част на Африка,

...
Новооткрит вариант на коронавируса, разпространен в южната част на Африка,
Коментари Харесай

Великобритания бие тревога заради нов вариант на коронавируса в Южна Африка

Новооткрит вид на ковид, публикуван в южната част на Африка, е най-обезпокоителният от всички разновидности до момента, споделиха нощес английски здравни специалисти. Според тях той има двойно по-голям брой разновидности спрямо разновидността Делта, като някои от заобикалят имунната отбрана, съобщи Ройтерс.

Лондон забрани краткотрайно от през днешния ден на обяд самолетните полети от Република Южна Африка и пет други южноафрикански страни, а британците, завръщащи се от тези места, ще подлежат на карантина.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство съобщи, че новият вид, именуван към този момент B.1.1.529, има така наречен спайк протеин (пепломер протеин) - доста друг от този на истинския ковид, на чиято основа са основани имунизациите против Ковид-19. Вариантът има разновидности, които евентуално ще заобикалят имунния отговор, основан от преболедуване или ваксина, както и разновидности, свързвани с нараснала вирулентност. Необходими са още лабораторни проучвания, с цел да се откри дали разновидностите ще обусловят огромно понижаване на успеваемостта на имунизациите, споделят учени, представени от Ройтерс.

Експерти са посъветвали английското държавно управление да предприеме бързи и превантивни ограничения, ако бъдат доказани опасенията за въздействието на новия вид, въпреки че може да отнеме седмици за събиране на цялата информация за него.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР