Новоназначеният посланик на Република България в Атина Валентин Порязов връчи

...
Новоназначеният посланик на Република България в Атина Валентин Порязов връчи
Коментари Харесай

Новият ни посланик в Атина Валентин Порязов връчи акредитивните си писма

Новоназначеният дипломат на Република България в Атина Валентин Порязов връчи акредитивните си писма през вчерашния ден на президента на Република Гърция господин Прокопис Павлопулос.

Двамата разискаха стратегическото партньорство сред двете другарски страни, техните общи ползи в района и Европа.

Членството на България и Гърция в Европейския съюз и НАТО и превъзмогването на историческите несъгласия по един невиждан за района метод трансфораха през последните десетилетия нашите две страни в дълготраен и резистентен център на стабилността и сигурността в района, даващ образец и на останалите ни съседи в Югоизточна Европа.

 kos_2602 Между България и Гърция съществуват общи ползи и капацитет за още по-тясно съдействие в на практика всички сфери на публичния живот, стопанската система, културата и човешките контакти, за чието осъществяване е налице обща политическа воля.

Разгледани бяха и настоящи проблеми на районната и интернационалната сигурност, както и обстановката в прилежащите проблематични райони. Президентът на Гърция и посланикът на България се сплотиха към мнението, че рисковете за сигурността на Европа и провокациите пред районната непоклатимост изискват още по-тясно съдействие нашите две партньорски и съюзнически страни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР