Новоназначеният чешки премиер Андрей Бабиш заяви, че Европейският съюз не

...
Новоназначеният чешки премиер Андрей Бабиш заяви, че Европейският съюз не
Коментари Харесай

Новият чешки премиер: ЕС не трябва да ни притиска за мигрантите

Новоназначеният чешки министър председател Андрей Бабиш съобщи, че Европейският съюз не би трябвало да оказва напън на чехите поради отхвърли им да одобряват търсещите леговище, защото това би могло да укрепи крайните партии в страната, съобщи Ройтерс.

Европейската комисия разгласи в четвъртък, че дава на съд Полша, Унгария и Чехия, тъй като не са приели на своя територия квотата от претенденти за леговище, избрана им от признатия преди две години проект на Европейски Съюз.

Бабиш, чието държавно управление се чака бъде назначено от президента Милош Земан на 13 декември, повтори позицията на страната си за мигрантите.

"(Европейската) комисия може да отдръпна обвиняването във всеки един миг. Трябва да преговаряме за това и да предложим разнообразни модели като охраняване на границите или помощ за други страни. Ние обаче не желаеме никакви бежанци ", споделя Бабиш в изявление, оповестено през днешния ден от в. "Право ".

Той ще съставлява Чехия на срещата на върха на Европейски Съюз на 14-15 декември, когато европейските водачи ще обсъдят въпроса за миграцията.

Новият министър председател предизвестява, че с настоятелността си по този случай Европейски Съюз може да насърчи екстремистките детайли.

"ЕС би трябвало да разбере, че в случай че не се вслуша в предложенията ни, ще се ускори въздействието на екстремистки партии като (германската) Алтернатива за Германия или (чешката) Свобода и директна народна власт, чиято тактика в действителност е да разрушат Европейски Съюз ", разяснява Бабиш пред изданието, представено от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР