Новоизбраният президент на Тайван Лай Чинг-те приветства солидното партньорство на

...
Новоизбраният президент на Тайван Лай Чинг-те приветства солидното партньорство на
Коментари Харесай

Новият президент на Тайван благодари на САЩ за подкрепата

Новоизбраният президент на Тайван Лай Чинг-те приветства " солидното партньорство " на острова със Съединените щати и приветства делегацията от Вашингтон, която е на следизборно посещаване, което се чака да разгневи Пекин.


Неофициалната делегация на Съединени американски щати беше изпратена от администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, с цел да се срещне с висши политици, в това число с сегашния президент Цай Инг-уен и Лай, който завоюва изборите в събота.

Гласоподавателите на самоуправляващия се остров не се подчиниха на многократните апели на Пекин да не избират Лай, който осъдиха като рисков сепаратист, който ще поведе Тайван по " неприятния път " на независимостта.

Пекин, който твърди, че самоуправляващият се остров е негова територия и в никакъв случай не се е отказвал от потреблението на мощ, с цел да го сложи под собствен надзор, настояваше, че вотът не трансформира обстоятелството, че островът е част от Китай.

Лай съобщи, че свободата и демокрацията " са най-ценните активи за тайванския народ " по време на срещата си с делегатите в централата на партията му.

" Те са също по този начин главните полезности, които Тайван и Съединените щати споделят, и основата за дълготрайната непоклатимост на тайванско-американското партньорство ", сподели той.

" Благодарен съм за мощната поддръжка от страна на Съединените щати за тайванската народна власт, която показва близкото и устойчиво партньорство сред Тайван и Съединените щати. Това е от огромно значение за Тайван ".

Преди да се срещне с Лай, делегацията отиде в президентската канцелария, с цел да се срещне с Цай, която съобщи, че визитата им акцентира " близкото и устойчиво " партньорство сред Съединени американски щати и Тайван.

Управляваният от комунистите Китай гневно се опълчва на всичко, което даже допуска публично признание на Тайван, и се чака визитата на Съединени американски щати да провокира мощно неспокойствие в Пекин.

На 14 януари китайското външно министерство осъди държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен за това, че е поздравил Лай за успеха му./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР