Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън продължи и в сряда

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън продължи и в сряда
Коментари Харесай

Тръмп под натиск да докаже твърденията си за изборни измами или да напуска сцената

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън продължи и в сряда с подготовката на новата си администрация, до момента в който настоящият президент Доналд Тръмп продължава да завежда голям брой правосъдни каузи за оборване на изборния резултат. Тръмп отхвърля да признае проваляне и вместо това не стопира да насочва безпочвени обвинявания за изборни измами, които към този момент не намират удостоверение, съобщи Ройтерс.

До момента съдиите отхвърлиха исковете в щатите Мичиган и Джорджия, които бяха импортирани от щаба на Тръмп. Правни специалисти настояват, че правосъдните процеси имат дребен късмет да извърнат резултата от изборите на 3 ноември.

Близо 80% от американците, в това число половината републиканци, споделят, че Байдън е законният победил, демонстрира изследване на Reuters/Ipsos от вторник.

Но последователите на настоящия президент, който по последни данни е получил гласовете на над 72 милиона американци, в съпоставяне със 77 милиона подкрепили Байдън, се възхищават от бойния му дух и неуважение на нормите. Досега той не е заречен да сътрудничи на новоизбрания президент, както нормално вършат отиващите си президенти.

" Честно казано, това е смущаващо. Как да го кажа тактично? ", разяснява Байдън и добави, че съгласно него това няма да е изгода за наследството, което оставя президентът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР