Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън подкрепя женският национален отбор

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън подкрепя женският национален отбор
Коментари Харесай

Байдън подкрепя равното заплащане в мъжкия и женския футбол

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън поддържа женският народен тим по футбол, или " сокър ", както е прочут спортът оттатък Океана, да получава същото възнаграждение каквото и мъжкият. След като встъпи в служба, Байдън има намерение да работи в тази тенденция.

През месец май женският народен тим по футбол на Съединени американски щати изненадващо загуби делото за равноправно възнаграждение с мъжкия отбор. Тогава федерален арбитър от Калифорния отхвърли желае за дискриминация на настоящите международни шампионки, а Байдън разяснява новината в обществените мрежи.

" Еднакво заплащане в този момент. Или, когато стана президент, можете да се обърнете към различен за финансиране на международното състезание ", написа Байдън в обществената мрежа " Туитър ".

To: don’t give up this fight. This is not over yet.

To: equal pay, now. Or else when I'm president, you can go elsewhere for World Cup funding.
— Joe Biden (@JoeBiden)

Байдън е почитател на футбола от детството на синовете му Бо и Хънтър, в което те играят в щатската лига на Делауъер. Самият Байдън е упражнявал американски футбол в Пенсилвания и Делауъер в юношеските си години.

Като някогашна дясна ръка на Барак Обама, Байдън бе дипломат " сокъра ". През 2010 година той участва на откриващия мач от сезона в локалната Мейджър Лийг Сокър (МЛС) сред " Филаделфия Юниън " и " Ди Си Юнайтед ". Той бе в трибуните и на три от идващите четири международни шампионати - по две при мъжете и дамите, в осемгодишното ръководство на Обама.

Единственият мондиал без Байдън бе женският в Германия през 2011 година Тогава посланици на Съединени американски щати бяха брачната половинка му Джил и Челси Клинтън дружно с Фил Мърфи - сегашен губернатор на Ню Джърси и притежател на дамския футболен отбор " Скай Блу ".

Джо Байдън постоянно посещава футболни мачове в компанията на внуците си. Най-голям интерес към " сокъра " има Мейси Байдън, която е играла като вратар в " Сидуел Френдс ".

Очаква се новият президент на Съединени американски щати да употребява насъбрания опит и да се включи в подготовката на страната за международното състезание през 2026 година, на което страната ще бъде хазаин дружно с Канада и Мексико.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР