Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън определя справянето с пандемията

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън определя справянето с пандемията
Коментари Харесай

Джо Байдън посочи 4 приоритета в транзитния период |

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира оправянето с пандемията от ковид за собствен най-съществен приоритет, оповестяват от екипа му. Част от стъпките за това ще са осъществяване на повече проби и апел към американците да носят маски.

Байдън и вицепрезидентът Камала Харис пуснаха уеб страница с предпочитаните си политики в така наречен временен период между двете президентски администрации. Освен пандемията, фокусът на новия президент ще е върху икономиката, климатичните промени и расизма. 

Победата на Джо Байдън към този миг е към момента прогностична, защото няколко щата към момента броят бюлетини. На 14 декември пък е окончателното гласуване от 538-членната Електорална гилдия. В същото време от щаба на Тръмп оповестиха, че стартират правосъдна борба за преброяването в няколко основни щата. На база преброените гласове досега американските медии и анализатори оповестиха победа за претендента на демократите.

Обрат в основни политики

Според Би Би СИ Байдън към този момент е подготвил няколко изпълнителни заповеди по основни политики. Изпълнителните заповеди съставляват писмени нареждания до държавното управление, които не се нуждаят от утвърждение от Конгреса. Те целят поврат по спорни политики, водени от Доналд Тръмп. Според американските медии Байдън готви връщане на Съединени американски щати към Парижкото съглашение за климата (което страната публично напусна на 4 ноември - б.р.), както и връщане в Световната здравна организация. Новоизбраният държавен глава възнамерява още да вдигне възбраната в страната да влизат жители на седем най-вече обитаеми с мюсюлмани страни. Очаква се също Байдън да възобнови даването на имигрантски статут на хора без документи, които са влезнали в Съединени американски щати като деца - политика от времето на Барак Обама.

" Ще спрем да се отнасяме към съперниците си като към врагове ", съобщи Джо Байдън в първата си тирада след новината за успеха в събота.

Как ще се оправи с пандемията?

Байдън дава обещание в метода против ковид водеща роля да има науката. Предшественикът му в Белия дом постоянно бе подложен на критика, че е пренебрегнал научните причини в политиката си по време на пандемията.

Байдън дава обещание по-чести регулярни и безвъзмездни проби за американците и удвояване на местата, в които човек може да се тества в автомобила си (drive-through). Той показва още, че при решеняита за затваряне от отваряне на заведения за хранене, магазини, учебни заведения и прочие ще се управлява от препоръките на Националния център за надзор и предварителна защита на болесттите.

Очаква се през днешния ден Байдън да разгласи своята 12-членна работна група за битка с COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР