Новоизбраният президент на Либерия Джордж Уеа обеща да ореже заплатата

...
Новоизбраният президент на Либерия Джордж Уеа обеща да ореже заплатата
Коментари Харесай

Джордж Уеа обеща да промени расистката конституция на Либерия

Новоизбраният президент на Либерия Джордж Уеа даде обещание да ореже заплатата си с ¼ и да промени " расистката " конституция, написа " Гардиън ".

В националното си послание Уеа предизвести, че " разорената " страна е изправена пред тежки времена.

 Джордж Уеа е новият президент на Либерия
Джордж Уеа е новият президент на Либерия

Бившият футболист получава 61.5%...

Нашата стопанска система е разорена, държавното управление ни е разрушено. Валутата ни се обезценява, инфлацията се повишава. Безработицата е невиждано висока и нашите запаси в непозната валута са на историческо дъно, разгласи някогашният футболист.

Уеа даде обещание да стартира битка против корупцията.

На фона на бързо влошаващата се обстановка с стопанската система, през днешния ден ви осведомявам, че ще понижа заплатата си с 25% , сподели той и добави, че парите ще се отделят за фонд за развиване на Либерия.

Граждански спорове в интервала 1989-2003 година лишиха живота на стотици хиляди хора в Либерия - най-старата република в Африка, която е основана от освободени плебеи от Съединени американски щати, и афишира самостоятелност през 1847 година

Според конституцията на страната единствено " цветнокожите " могат да станат жители на Либерия и единствено те могат да имат парцел.

Уеа разказа тези клаузи като " ненужни, расистки и несъответствуващи " . Той разгласи, че ще упорства да се разреши на всеки да подава документи за поданство и на чужденците да имат личен парцел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР