Новоизбраният президент на Чешката република заяви, че единственото ограничение за

...
Новоизбраният президент на Чешката република заяви, че единственото ограничение за
Коментари Харесай

Чешкият президент призова да няма ограничения в доставките на оръжия за Украйна

Новоизбраният президент на Чешката република съобщи, че единственото ограничаване за доставките на оръжия за Украйна би трябвало да бъдат нуклеарните оръжия. Той изрази убеденост, че украинските сили могат да победят Русия, оповестява Bloomberg

Петер Павел, пенсиониран военачалник от НАТО, който встъпва в служба през март, уточни, че държавното управление на президента Владимир Путин не е единственото, което има нуклеарни оръжия.

Вярвам, че не би трябвало да слагаме никакви ограничавания върху оборудването. Единственото изключение са нуклеарните оръжия и директното присъединяване на НАТО в спора, сподели той по време на изявление.

Павел си обезпечи безапелационна победа над някогашния министър председател милиардер Андрей Бабиш след акция, която даде обещание да върне най-високата служба в Чешката република в европейския мейнстрийм. Павел гласно осъди нахлуването на Русия в Украйна и прикани за повече доставки на оръжия за Киев.
 Петер Павел е новият чешки президент
Петер Павел е новият чешки президент

Предварителни данни от президентските избори

По думите му Украйна може да победи Русия на украинска земя . Това значи да изтласкаме съветските сили от Украйна и да възстановим цялостната териториална целокупност и цялостния суверенитет на Украйна, посочи той.

Бъдещият президент също по този начин предизвести, че притежаването на нуклеарни оръжия от членовете на НАТО би трябвало да работи като възпиращ фактор за всевъзможни съветски планове за приложимост на атомно оръжие.

И ние имаме и нуклеарен потенциал. Изобщо не желаеме да го използваме, само че сме подготвени, в случай че се наложи, съобщи Павел.

Доставките на оръжия от Съединени американски щати, Европа и други съдружници помогнаха на Украйна да задържи съветските сили, макар че това не е задоволително, с цел да се завладее територия преди този момент, което наподобява като неизбежна съветска атака през идващите седмици, съгласно американски и европейски чиновници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР