Новоизбраният кмет на община Панагюрище Желязко Гагов ще обжалва решението

...
Новоизбраният кмет на община Панагюрище Желязко Гагов ще обжалва решението
Коментари Харесай

Кметът на Панагюрище ще обжалва отмяната на резултата от балотажа

Новоизбраният кмет на община Панагюрище Желязко Гагов ще апелира решението на Административния съд в Пазарджик, с което резултатите от втория тур са оповестени за недействителни. Това разгласи той в страницата си във Facebook, като окачестви решението на магистратите като погрешно и невиждано.

„ Дори след наново броене на бюлетините във всички посочени в жалбата секции, се установи, че резултатите като брой и отношение сред тях удостоверяват стойностите в изборните протоколи, аргументира се Гагов. При наличното законодателство и актуалната процедура на Конституционния съд не се удостоверява логиката погрешно опаковани бюлетини, и то по метод, който да не компрометира вота, да се смятат за задоволително съображение решението на Общинска изборна комисия за избора на кмет на община Панагюрище да се разгласи за недействително. Ето за какво ще апелирам решението по делото. Вярвам в самостоятелната правосъдна система и в това, че тя ще удостовери, че панагюрци направиха своя нов избор. Време е тази система да потвърди, че промяната стартира със самите тях, и че към този момент не сме част от предишното “.

В обръщението си той твърди още, че случилото се няма да е спънка за естествената работа в общинска администрация и обичайните мероприятия, които съпътстват идните светли християнски празници.

Припомняме, че делото в Административния съд бе формирано по тъжба на досегашния кмет Никола Белишки, който на втори тур изгуби конкуренцията единствено с 28 гласа разлика. При повторното преброяване на бюлетините бяха открити редица нарушавания в секция 25, за които съдът реши, че не разрешават да се регистрира действителният резултат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР