Новоизбраните общински съветници и кметове във Варна, Пловдив, Благоевград и

...
Новоизбраните общински съветници и кметове във Варна, Пловдив, Благоевград и
Коментари Харесай

Новоизбраните кметове на Пловдив, Варна, Благоевград и Русе положиха клетва

Новоизбраните общински съветници и кметове във Варна, Пловдив, Благоевград и Русе през днешния ден поставиха клетва.

Първото съвещание на Общинския съвет във Варна беше предшествано от митинг на един от изгубилите конкуренцията за кметския стол Светлозар Иванов от Коалиция " Ние, жителите ", който насочи обвиняване за изборни операции. Новоизбраният кмет, общинските съветници и кметове на региони тържествено поставиха клетва. Областният шеф на Варненска област Стоян Пасев връчи символичния ключ на града на кмета Иван Портних.
Иван Портних, кмет на Община Варна: Вярвам, че ще има конструктивност и диалогичност в нашата взаимна работа в идващите 4 години. Ще търсим общите допирни точки, общите тематики, които са значими за варненци, без значение от политическата ориентировка.
Новоизбрания кмет на Пловдив - Здравко Димитров, районните кметове и общинските съветници публично встъпиха в служба в емблематичната зала „ Съединение " в историческия музей на града. На първото съвещание на локалния парламент за ръководител на Общинския съвет беше определен досегашният заместник- кмет Алексанъдр Държиков от ГЕРБ. В първото си публично послание новият кмет Здравко Димитров очерта целите си.
Здравко Димитров, кмет на Пловдвив: Трафикът, казвал съм го постоянно, замърсяването на въздуха, това са нещата, които не търпят отсрочване. Да обърнем общината с лице към хората, с приемни, приемни по регионите.
Със алегорично предаване на ключа на града стартира работа новото общинско управление на Благоевград. 41 общински съветници от 14 партии и обединения ще работят в локалния парламент. На първото си съвещание те не съумяха да изберат ръководител на общинския съвет, откакто нито един от двамата претенденти не можа да събере нужните 21 гласа. На среща с началниците на отдели в общината новият кмет на града Румен Томов съобщи.
Румен Томов, кмет на община Благоевград: Викам всички шефове, шеф отдели на общината да ми дават 10 казуса които има в община Благоевград за решение незабавно. Трябва да сме отзивчиви, да работим бързо с цел да решаваме проблемите на жителите на община Благоевград.
В Русе новоизбраните общински съветници и кметът на Русе Пенчо Милков поставиха клетва. Градът беше измежду изненадите на локалните избори, откакто балотажа завоюва претендентът на Българска социалистическа партия. Така след 8-годишно спиране, на кметския стол още веднъж сяда представител на левицата, който ще работи с общински съвет, в който влизат представители на 10 партии и обединения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР