Новоизбраните конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва

...
Новоизбраните конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков положиха клетва
Коментари Харесай

Атанасова и Белазелков положиха клетва като конституционни съдии

Новоизбраните конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков поставиха клетва в Конституционния съд. Церемонията се проведе в наличието на ръководителя на Народното събрание, ръководителите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд. 

Президентът Румен Радев отхвърли да участва на клетвата, откакто преди дни сезира Конституционния съд за избора на Атанасова и Белазелков и ги прикани да не поставят клетва, до момента в който не се произнесе по проблема. Последва и общо искане от " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН " до Конституционния съд против избора на Атанасова и Белазелков. За анулация на избора приканиха и адвокатски адвокатски фирми от цялата страна. 

Полагането на клетва за съблюдаване на Конституцията на фона на сериозните подозрения за нейното нарушение е несъстоятелно, гласи позицията на президента, с която той отхвърли да участва на целемонията. Държавният глава не приема думите да опонират на дейностите, а церемониите да заменят правилата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР