Новогодишната вечер е празнична - всички са се облекли специално

...
Новогодишната вечер е празнична - всички са се облекли специално
Коментари Харесай

Идеи за новогодишни коктейли

Новогодишната вечер е празнична - всички са се облекли особено за нея, на трапезата също участват специфични гозби, настроението е приповдигнато. Освен посредством празничната атмосфера, новогодишната вечер може да се посрещне и с домашно приготвени празнични коктейли.

Първият от коктейлите, които желаеме да ви представим се споделя Миднайт Мартини (Midnight Martini) и за него ще са ви нужни 100 мл водка и 10 мл ликьор кафе. Слагате съставките в шейкъра, прибавете и лед, след което разбъркайте. Изсипете коктейла в подобаваща чаша, която можете да украсите по ваш усет.

И защото въпреки всичко приказваме за новогодишни коктейли, разумно е в тях да се включи и шампанското, от което по традиция всички отпиваме по глътка, щом стрелките се съберат на дванадесет часа.

 Идеи за новогодишни коктейли

Сложете във коктейлна чаша към 30 мл водка, след което допълнете до горе с изстудено шампанско. Друг вид на коктейл с шампанско, можете да си приготвите благодарение на праскови, малко захар и още веднъж изстудено шампанско. Първо нарежете 4 праскови на части, прибавете захар към 1 ч.л. и пасирайте благодарение на пасатор.

Сложете пасираните плодове в подобаваща купа и прибавете бутилка шампанско. Този коктейл се сервира във високи чаши. Можете да извършите коктейла и като замените пасираните праскови с портокалов сок.

За идващия коктейл ще са ви нужни шест чаши – във всяка слагате бучка захар и по 25 мл бренди. Отгоре прибавете няколко малини – по това време на годината можете да употребявате замразени плодчета, след което допълвате чашата с шампанско.

 Идеи за новогодишни коктейли

В случай, че алкохолът не е по ваш усет, спретнете си безалкохолен коктейл благодарение на 150 мл прясно мляко, бадемов сироп към 10 мл и 3 ч.л. пчелен мед. Всичко това сложете в шейкъра, прибавете и малко лед (може и без него) и разбъркайте. Сервирайте в коктейлна чаша със сламка.

И тъй като времето през този интервал на годината нормално е студено, можете да си приготвите и топла напитка – предлагаме ви рецепта за млечен шейк. Сложете в съд 4 ч.л. захар, пръчка канела и 2 с.л. ром.

Следва да добавите по една супена лъжица бренди и портокалов ликьор. Загрейте сместа още веднъж, само че внимавайте да не заври, разлейте в подобаващи топлоустойчиви чаши и допълнете всяка с горещо мляко. Отгоре украсете със сметана.

Ако коктейлите не са вашите питиета, постоянно можете да си извършите греяно вино. Но не го правете при започване на вечерта или най-малко внимавайте с количеството, тъй като елементарно може да ви омае и да заспите преди да сте посрещнали Новата година.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР