Новобранец №1 на миналия сезон Паоло Банкеро ще играе за

...
Новобранец №1 на миналия сезон Паоло Банкеро ще играе за
Коментари Харесай

Новобранец №1 в НБА обърна гръб на Италия, ще играе за САЩ

Новобранец №1 на предишния сезон Паоло Банкеро ще играе за Съединени американски щати на идното Световно състезание през септември. Гардът на Орландо Меджик се отхвърли от първичните си желание да съставлява Италия, а вместо това ще бъде в състава на " янките ", разгласи журанлистът Шамс Чарания. 

През предходната година 20-годишният баскетболист, които има американски и италиански паспорт съобщи, че огромната му цел е да играе за " скуадра аздура " на идния Мондиал 2023. 

Президентът на италианската баскетболна федерация Джани Петручи не спести рецензиите си за дейностите на Банкеро. 

" “Решението му е законно, само че той първо можеше да ни алармира и да ни заяви. Вместо това ние научихме за желанията му от вестниците. През последните дни той беше в Милано и макар сделките ни с неговата организация, той избегна среща със селекционера Полеко. Предателството е мощна дума за потребление, изключително в баскетбола. Такива обстановки се случват и персонално аз съм привикнал. Но той ни заблуди, планирахме страхотна комерсиална тактика за него. Сега би трябвало да превърнем това отчаяние в позитивна сила. Сигурен съм, че селекционерът ни ще успее да го направи ”, съобщи Петручи.

Банкеро, който има италиански паспорт поради обстоятелството, че татко му е италианец, записа отличен новобрански сезон, в който реализира приблизително по 20.0 точки, 6.9 битки и 3.7 асистенции, като по този метод заслужи премията за “Новобранец на годината ”. 

Световното състезание ще се организира от 25 август до 10 септември във Филипините, Япония и Индонезия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР