Ново земетресение с магнитуд от 5,5 по скалата на Рихтер

...
Ново земетресение с магнитуд от 5,5 по скалата на Рихтер
Коментари Харесай

Нов, още по-силен трус, разлюля Румъния. Усети се и в част от България

Ново земетресение с магнитуд от 5,5 по скалата на Рихтер разклати Румъния минути след 15 часа през днешния ден, заяви Европейският сеизмологичен център. Първоначалните данни на центъра бяха за магнитуд от 5,7 по Рихтер, само че по-късно силата на труса бе поправена.
Още по темата
Епицентърът още веднъж е бил на към 20 километра от град Търгу Жиу, на към 300 км западно от столицата Букурещ. Вчера в същия регион имаше два труса, като първият бе с магнитуд от 5,3 по скалата на Рихтер. 

Земетресението е усетено и на българска територия, в това число и в София, изключително по високите етажи на постройките.

От Европейския сеизмологичен център регистрират два вторични труса в 15.26 часа и 15.29 ч., които са били с магнитуд надлежно 3,4 и 3,5 бала по скалата на Рихтер.

() possibly felt 22 sec ago in. Felt it? Tell us via:

Automatic crowdsourced detection, not seismically verified yet. More info soon!
— EMSC (@LastQuake)

Междувременно от Националния институт по геофизика на Румъния оповестяват, представени от Българска телеграфна агенция, че земетресение с магнитуд 4,5 по Рихтер е било записано в 15.16 ч. в Олтения, окръг Вълча в Западна Румъния. То е било с дълбочина 28 к и е усетено най-осезаемо в град Тимишоара.

Засега няма данни за опустошения и потърпевши хора.

В профила си в обществените мрежи пък синът на починалия проф. Христо Мермерски - доктор Йонко Мермерски разгласява видео от секундите, в които е усетено земетресението в София.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР