Ново заседание на Временната комисия за проверка на факти и

...
Ново заседание на Временната комисия за проверка на факти и
Коментари Харесай

Изслушват един действащ и двама бивши главни прокурори за Мартин Божанов-Нотариуса

Ново съвещание на Временната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов-Нотариуса ще се организира през днешния ден.

Ще бъде изслушан изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов по отношение на данни и информация за групи за въздействие в прокуратурата и подхванати ограничения от страна на управлението. Депутатите ще изслушат и двамата някогашни основни прокурори Иван Гешев и Сотир Цацаров.

Държавна загадка е дали убитият Мартин Божанов е бил помощник на Министерство на вътрешните работи, показват от министерството

На последното съвещание Сарафов и Цацаров отхвърлиха да се явят, а Иван Гешев беше в чужбина. На съвещанието ще бъдат изслушани и трима юристи.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов към този момент беше изслушан в комисията. Тогава съвещанието беше закрито, с цел да може министърът да отговори на депутатите дали е бил Божанов помощник на Министерство на вътрешните работи.

„ Имал съм бизнес с Русия. В момента нямаме каквито и да е търговски връзки. Нашите сътрудници са опозиционери “, разяснява Николай Банев

„ Дали е бил или не е помощник едно лице, без значение дали е Мартин Божанов или който и да е било различен, това съставлява държавна загадка. Дали едно лице е помощник, или не – това по никакъв метод не му дава защита във връзка с него да не бъде осъществено наказателно гонене “, сподели министър Стоянов.

Мартин Божанов-Нотариуса беше погубен на 31 януари пред дома си в квартал „ Горна баня “.

 Министерство на вътрешните работи: Съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса е назначена в ГДБОП със заповед от Бойко Рашков България 2 мин. Министерство на вътрешните работи: Съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса е назначена в ГДБОП със заповед от Бойко Рашков  Баневи: Ние сме изрично в групата на Пепи Еврото. Голям бизнес без политическа интервенция няма Тази събота и неделя 6 мин. Баневи: Ние сме изрично в групата на Пепи Еврото. Голям бизнес без политическа интервенция няма  Министерство на вътрешните работи: Съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса е назначена в ГДБОП със заповед от Бойко Рашков България 2 мин. Министерство на вътрешните работи: Съпругата на Мартин Божанов-Нотариуса е назначена в ГДБОП със заповед от Бойко Рашков  Баневи: Ние сме изрично в групата на Пепи Еврото. Голям бизнес без политическа интервенция няма Тази събота и неделя 6 мин. Баневи: Ние сме изрично в групата на Пепи Еврото. Голям бизнес без политическа интервенция няма
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР