Ново заседание на временната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса в парламента.

...
Ново заседание на временната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса в парламента.
Коментари Харесай

Само Иван Гешев дойде за изслушване в комисията за Нотариуса

Ново съвещание на краткотрайната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса в Народното събрание. Депутатите са поканили за чуване изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов и двамата му прародители Иван Гешев и Сотир Цацаров.

На съвещанието пристигна само някогашният основен прокурор Иван Гешев

Единствената причина през днешния ден да съм тук е, че имам почитание към държавните институции, макар че от институцията Народно заседание е останала единствено постройката, сподели някогашният основен прокурор Иван Гешев преди чуването му във краткотрайната парламентарна комисия за изясняване на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

Попитан дали познава Мартин Божанов-Нотариуса, Гешев отговори: " не, не познавам ".



Снимки: БГНЕС

По думите му, до момента в който е бил на поста заместител основен прокурор в Специализираната прокуратура, за която е отговарял, през 2018 година е имало дело за група за измами, която е касаела Мартин Божанов-Нотариуса. Докато бях основен прокурор, беше формирано дело за Петьо Петров-Еврото, който сега се укрива, добави той.



На предходното съвещание на комисията, на което бяха поканени, Сарафов и Цацаров не се явиха. Стана ясно, че са изпратили писма, с които отхвърлят поканата да бъдат изслушани. Иван Гешев беше уведомил комисията, че не е в страната и е подготвен да се яви след 10 април.

Божанов беше погубен на 31 януари пред дома си в столичния квартал " Горна баня ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР