Ново увеличение на таксите предприемат част от банките у нас.

...
Ново увеличение на таксите предприемат част от банките у нас.
Коментари Харесай

Защо банките у нас отново вдигат таксите?

Ново нарастване на таксите подхващат част от банките у нас. Ръстът при някои услуги е повече от двоен. Това се случва на фона на въведените от началото на месеца сметки за съществени интервенции без такси и комисионни.

Използването на банкови услуги от дълго време е неразделна част от всекидневието ни - за приемане на хонорари, извършване на покупки, спестявания или изпращане на пари на близки. Заедно с това идват и дребните такси, цени и комисионни, които могат да ни изненадат неприятно в края на месеца. От предишния месец част от банките в България още веднъж плануват нарастване на банковите услуги - най-много за касовите интервенции, пише .

Ръстът на таксите не е предизвикан от срив в облагите, безапелационни са специалистите. Печалбата на банките към края на месец юли е рекордните над 2 милиарда лева, а до края на годината може да доближи 3 милиарда лева, сподели финансовият съветник Стойне Василев.

Според специалиста Деян Василев има напън към цифровизация на банковите услуги, а стремежът на финансовите институции е към все по-малко потребление на човешки запас, поради високите заплати, както и на все по-рядкото потребление на пари в брой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР