Ново силно земетресение в Турция! Земетресение с магнитуд 5,2 разлюля

...
Ново силно земетресение в Турция! Земетресение с магнитуд 5,2 разлюля
Коментари Харесай

Ново силно земетресение в Турция! Хора бягат от домовете и офисите…

Ново мощно земетресение в Турция! Земетресение с магнитуд 5,2 разклати през днешния ден югоизточния турски окръг Малатия, заяви държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД).

Трусът е регистриран в 16:04 ч. локално време (15:04 ч. бълг. време). Епицентърът на земетресението е бил в град Батталгази, а дълбочината му е била 13,9 километра.

Земетресението е провокирало доста мощна суматоха измежду популацията. Хората са побягнали под паника на открито.

Трусът е усетен в окръзите Адъянам, Кахраманмараш, Газиантеп, Шанлъурфа, Мардин, осведомят малките екрани СиЕнЕн-Тюрк и НТВ.

Земетресението е траяло към 30 секунди, споделят очевидци, представени от малките екрани.

По данни на Евросредиземноморския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 5,5.

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая, министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа, както и валията на Малатия Ерсин Язъджъ показаха, че на този стадий няма информация за потърпевши хора.

Йерликая сподели, че доста екипи на АФАД са изпратени в региона, с цел да правят проучване на терен за вероятни вреди.

От АФАД показаха, че са получени доста телефонни позвънявания от жители на незабавния телефонен номер 112 за паднала мазилка в жилищата им.

Кметът на Батталгази Осман Гюдер сподели, че хората, които са побягнали от домовете и офисите си. Масово са се качили в колите си и сега придвижването в града е натоварено.

Валията на Малатия насочи предизвестия към жителите да стоят надалеч от здания с нанесени вреди от земетресенията на 6 февруари м.г..

Малатия е измежду окръзите, които бяха мощно наранени при унищожителните трусове през февруари със мощ 7,7 и 7,8, при които починаха над 50 хиляди души.

Турски сеизмолози, измежду които водещият академик проф. доктор Шюкрю Ерсой, предизвестяват, че трусовете след разрушителните трусове от февруари може да продължат до две години. Това показва държавната телевизия ТРТ-Хабер.

 

Източник – Българска телеграфна агенция

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР