Ново сдружение ще защитава добрите шофьори на пътя. То ще

...
Ново сдружение ще защитава добрите шофьори на пътя. То ще
Коментари Харесай

Ново сдружение ще защитава добрите шофьори

Ново съдружие ще пази положителните водачи на пътя. То ще бъде показано през днешния ден и се назовава Българското обединяване на водачите. Неговият заместник-председател Йонко Иванов сподели, че не постоянно злополуките у нас са по виновност на водачите.

Пътните произшествия се случват и по други аргументи, за които са виновни разнообразни институции.

„ В Европа се твърди, че 60% от ПТП-тата са породени по виновност на водачите на МПС. Останалите 40% са по други аргументи, като най-често - неприятни пътни сектори, неприятна инфраструктура ", сподели Йонко Иванов.

„ България е единствената страна, където се твърди, че 95% от ПТП-тата са по виновност на водачите на МПС, без да се гледа какъв брой дупки има по пътя, по какъв начин липсват мантинели, липсва маркировка ", изясни той.

Според Йонко Иванов задачата на сдружението е „ да се обединят хората, които ръководят коли и които желаят да се съблюдават законите, и посредством тях да понижим и травматизма по нашите пътища ".

Българското обединяване на водачите ще изкаже и мнението си по разделянето на Закона за придвижване по пътищата на още два законопроекта - Закон за водачите и Закон за пътните транспортни средства, сподели още Йонко Иванов. Ще се очертаят и дейности в посока прекъсване на издевателството над водачите на МПС по пътната мрежа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР