Ново рязко увеличение на новозаразените с COVID-19 бе регистрирано в

...
Ново рязко увеличение на новозаразените с COVID-19 бе регистрирано в
Коментари Харесай

COVID-19 пак настъпва в Китай, броят на заразените скочи рязко

Ново внезапно нарастване на новозаразените с COVID-19 бе записано в Китай за последното денонощие, предадоха международните организации.
Новите случаи на болест са общо 5280, показват Франс прес и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. В тази численост се включват и хората със признаци (3602) и тези, които са асимптоматични (1768), отбелязва Ройтерс.
От случаите със признаци през днешния ден 3507 са предадени на локално равнище по отношение на 1337 през вчерашния ден, сочат данни на Националната комисия по опазване на здравето.
Няма умряли с ковид за денонощието.
Нови случай на болест има в 20 района на страната. Най-тежко наранена остава провинция Цзилин с 4067 новозаразени за денонощие. В Пекин и в Шънджън и Шанхай също се оповестява за нови случаи на болест.
В локдаун са Шънджън и Чанчун в Цзилин. Заради локдауна производителят на коли Фолксваген краткотрайно прекрати работа в три свои завода в Чанчун, а доставчикът на Епъл - Фокскон, спря производството в завода си в Шънджън.
Китайският авиационен регулатор разгласи през днешния ден, че отклонява 106 интернационалните полета, планувани да кацнат в Шанхай. Полетите са отклонени до други градове в интервала 21 март - 1 май поради влошената обстановка с Ковид-19 в мегаполиса, съобщи Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР