Ново райониране при кандидатстването за първи клас бе обявено в

...
Ново райониране при кандидатстването за първи клас бе обявено в
Коментари Харесай

Деца от „Студентски град“ ще ходят на училище в друг квартал

Ново райониране при кандидатстването за първи клас бе оповестено в кв. „ Студентски град “ в столицата. Това изненада родителите на първокласниците и промени първичните им проекти за това къде ще бъдат записани децата им, заяви бТВ.

Според родителите те са били сложени пред приключен факт. Така едната част от децата в квартала не могат да аплайват за близкото 55-то учебно заведение, а би трябвало да аплайват в кв. „ Младост “ в 39-о учебно заведение.

„ Решението е неуместно. Противоречи на условието за уседналост. Искат ни 3 години уседналост, а две седмици преди приема тези права ни се лишават “, споделя Александър, татко на първокласник.

Според Даниела, на чието дете също следва постъпване в 1. клас, обстановката е неуместна. Нейното дете посещава предучилищна група в 55-то учебно заведение с вярата, че спомагателната точка при кандидатстване ще помогне за приема точно в него, само че в този момент би трябвало да кандидатства в 39-то, тъй като другото даже не попада в техния регион.

Родителите са изготвили групова тъжба към общината.

Кметът на регион Студентски съобщи, че решението за смяна на региона е взето на съвещание с дирекция „ Образование “ и в наличието на шефовете на две от учебните заведения в региона. По този метод се решавал проблем с недостиг тук-там.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР