Ново проучване свърза тенденцията към психопатия с определен тип музикални

...
Ново проучване свърза тенденцията към психопатия с определен тип музикални
Коментари Харесай

Каква музика предпочитат психопатите?

Ново изследване свърза наклонността към психопатия с избран вид музикални желания. Съвсем не на смешка учени обявиха, че съгласно резултатите от тяхното проучване психопатите избират рап.

Феновете на песни като Lose Yourself на Еминем и No Diggity на Blackstreet посочили по-високи индикатори на психическите проби, които мерят трендовете към психопатия. За разлика от тях поп песни като My Sharona на The Knack и Titanium на Sia били свързани с по-ниски нива на психопатия.

Изводите идват от изследване, в което 200 души слушат 260 песни и вършат проби, измерващи склонностите им към психопатия.

Според създателите е доста мъчно да се виждат психопатите в действителността за разлика от облика, който си сътворяваме за тях от малкия екран, книгите и филмите. Те считат, че музикалният тест може да помогне за основаването на по-близка до действителността визия. Водещият създател на проучването, доктор Паскал Уолиш, e уверен, че можем да познаем психопатите по плейлистовете им. Неговият екип има намерение да организира по-мащабно проучване, с цел да ревизира резултатите си. А ние си резервираме правото да останем скептични.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР