Ново проучване показва интересни данни за това доколко информирани са

...
Ново проучване показва интересни данни за това доколко информирани са
Коментари Харесай

Операцията не е единствено решение при апендицит


Ново изследване демонстрира забавни данни за това до каква степен осведомени са пациентите за опциите за лекуване на апендицит . От повече от 100 години като първи избор се ползва оперативното премахване на възпаления апендикс, независмо дали той е довел до някакви затруднения, или не.

Операцията обаче, изключително при неусложнен апендицит, не е единствена алтернатива. Със същия триумф на лекуването може да се ползва и антибиотична терапия .

Този факт е причина теоретичен екип от Съединени американски щати да наблюдава желанията на хората за това какъв метод на лекуване биха предпочели при инфектиран апендикс. Оказва се, че 86% биха предпочели лапароскопско безкръвно премахване на апендикса, 5% ще изберат отворена оперативна интервенция, а едвам 9% декларират, че ще се подложат на антибиотично лекуване като първи избор.

Данните са събрани измежду 2 хиляди души в Съединени американски щати и съгласно лекаритев дават задоволително значима визия за това какви са трендовете при лекуването на апендицит. Обяснението на процентното систематизиране на резултатите е доста просто.

Най-голяма част от хората биха предпочели най-бързия метод за унищожаване на здравословния проблем. Фактът, че интервенцията на апендикса е бърза и елементарна процедура, дефинира избора на толкоз доста хора са се спрат точно на нея при инфектиран апендикс.

Факт е обаче, че както всяка оперативна интервенция, и безкръвното премахване на апендикс крие своите опасности от затруднения , въпреки и редки. Когато апендицитът не е изострен и директно заплашващ здравето, антибиотичното лекуване крие доста по-нисък риск от затруднения. Изисква обаче и повече време, с цел да докара до положителен резултат.

Според лекарите най-важното изискване да се избра антибиотична терапия при апендицит е да няма непосреден риск от пръсване на апендикса . При съществуване на подобен риск оперативната интервенция е единствена алтернатива за предотвратяване от рисково разпространяване на инфекцията в коремната празнина.

Свързани публикации.. Неусложнен изострен апендицит към този момент ще се лекува с антибиотици 3 Жените с отстранени сливици или апендикс зачеват по-лесно 1 Когато апендиксът би трябвало да се в профил (видео) 0

При всички случаи пациентите заслужават да знаят за всички вероятни други възможности при лекуване на какъв да е здравословен проблем и апендицитът не прави изключение. Информираният избор е значим и тук, а всеки, който по една или друга причина не желае оперативна интервенция, може да избере различно лекуване, което може да има същия положителен резултат за справяне с казуса.

Основно

стеснение
е фактът, че антибиотичната терапия, за разлика от хирургичната интервенция, не отстранява вероятността възпалението на апендикса да се появи още веднъж.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР