Ново проучване показва, че половината от шотландците биха гласували за

...
Ново проучване показва, че половината от шотландците биха гласували за
Коментари Харесай

Шотландците искат да напуснат Обединеното кралство

Ново изследване демонстрира, че половината от шотландците биха дали своят вот за Шотландската национална партия (ШНП) на идващите парламентарни избори, в случай че успеха на партията би могла да докара до независимостта на Шотландия, заяви ДПА.
Прочетете още
Допитването измежду 1006 шотландски гласоподаватели бе осъществено от социологическата организация " Файнд навън нау " (Find Out Now) по поръчка на телевизия " Ченъл фор нюз ", откакто Върховният съд на Обединеното кралство през вчерашния ден постанови, че следващ референдум за самостоятелност не може да бъде извършен без единодушието на централната власт в Лондон.

Петдесет % от запитаните обявиха, че ще гласоподават за Шотландската национална партия (ШНП) на идващите парламентарни избори, в случай че успеха на партията може да докара до излизането на Шотландия от Обединеното кралство. От запитаните, 412 прецизираха, че са дали своят вот за ШНП и на предходните избори. Една трета (33 процента) обявиха, че не биха дали своят вот за ШНП, като останалите обявиха, че не знаят или избират да не споделят за кого ще гласоподават.

Същевременно малко повече от половината (51 процента) обявиха, че биха дали своят вот за ШНП на идващите избори, в случай че гласът им бъде употребен като средство за водене на договаряния с държавното управление на Обединеното кралство. Приблизително една трета обаче обявиха, че не биха го създали.

Запитани кое е най-важното за тях, малко повече от една четвърт (26 процента) показаха, че това е независимостта на Шотландия, 61 % споделиха, че това е шотландската стопанска система и комуналните услуги, до момента в който 13 % споделиха, че не знаят или избират да не споделят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР