Ново проучване на психолози и лекари в Канада установи, че

...
Ново проучване на психолози и лекари в Канада установи, че
Коментари Харесай

Престоят пред екрана вреди на децата

Ново изследване на психолози и лекари в Канада откри, че увеличеното време пред екрана при дребните деца може да докара до проблеми с развиването на децата, заяви Fox17, представени от БГНЕС.
Учените са изследвали 2441 майки и деца с по-високи равнища на прекарано пред екрана време за деца на възраст 24 и 36 месеца. След това откривателите са изследвали резултатите от тестванията за развиването при деца на възраст 36 и 60 месеца.
Проучването откри, че децата на 24-месечна възраст следят приблизително по 17 часа телевизия на седмица, 36-месечните деца гледат 25 часа седмично, а 36-месечните деца гледат 11 часа седмично. Усреднените стойности демонстрират, че децата в Съединени американски щати стоят пред екрана по 2 часа и 19 минути всеки ден.
За всяка възрастова група децата с увеличено време пред екрана демонстрират по-лоши резултати при проби за развиване, когато доближат идната възрастова група. Оценките за развиване включват връзка, двигателно-опорния уред, умелост, решение на проблеми и персонални обществени умения.
Според заключенията на учените, при престой много над предложения 1 час на ден пред екрана, към една четвърт от децата не са се развили до подготвеност да вървят на учебно заведение, а наклонността е паралелна с увеличението на времето за потребление на екрана от деца.
Изследователите настояват, че констатациите демонстрират, че педиатрите и родителите би трябвало да дават насоки и да разполагат с проекти за основаване на по-здравословен баланс в живота на децата и понижаване на времето на екрана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР