Ново проучване на Deloitte подчертава потенциала на биткойн (BTC) като

...
Ново проучване на Deloitte подчертава потенциала на биткойн (BTC) като
Коментари Харесай

Deloitte прецени биткойн като добра база за национална цифрова валута

Ново изследване на Deloitte акцентира капацитета на биткойн (BTC) като основа за основаване на по-евтина, по-бърза и по-сигурна екосистема за електронна фиатна или цифрова валута на централните банки (CBDC). Анализът на Deloitte, озаглавен „ Спонсорирана от страната криптовалута “, посочва необходимостта от повсеместен редизайн на обичайна фиатна екосистема, с цел да се преодолеят идните й проблеми като " мудна, податлива на неточности и скъпа в съпоставяне с други високотехнологични промишлености “.

Докладът показва пет основни области, в които биткойн може да помогне на обичайна фиатна валута да се усъвършенства фрапантно. Това са скорост, сигурност, успеваемост, трансгранични заплащания и съдействие с други участници в заплащанията. 

Докато посочва разликите сред BTC и държавните CBDC, анализът на Deloitte повтаря една от главните инфлационни характерности на фиатната валута - CBDC няма да имат ограничаване при паричното предложение, каквото е особено за хартиените банкноти, и че централизираните държавни управления могат да дефинират цената на CBDC.

Според разбора, държавните управления, които първи въведат национална цифрова валута, ще имат преимущество при въздействието върху потреблението на локалната си валута на интернационалните пазари и покупко-продажби. В среда на CBDC, Deloitte планува крипто тържищата да запазят настоящата си позиция като фасилитатор, който ще се употребява " за превръщане на криптовалута на потребителите в хартиена валута при транзакции в разнообразни валути и ще начислява такса за продан “.

При подобен сюжет банките ще работят като пазители на разпределената книжна валута , като ще се конкурират с  " миньорите " на цифрови пари  за обработка на транзакции и събиране на облага. Анализът показва, че CBDC няма да служат при индивидуална подмяна на биткойни и други производни криптовалути, само че консолидираното им ще отвори спомагателна опция за потребителите да изберат най-подходящия метод на заплащане.  „ Биткойн в последна сметка може да породи серия от нови благоприятни условия, които биха трансформирали актуалната система за заплащания в по-бърза, по-сигурна и по-евтина за работа “ , се показва в документа.

Докато доста държавни управления към този момент се състезават за въвеждане на свои вътрешни CBDC, един от основните фактори за сполучливото му използване е всеобщото му приемане. В името на това да вземем за пример министър председателят на Ямайка Андрю Холнес разгласи, че първите 100 000 ямайски жители, които употребяват CBDC на страната, наречена Jam-Dex, ще получат бонус от $16 с концепцията да се насърчи необятното приемане на националната цифрова валута. Приблизително 17% от популацията на Ямайка няма достъп до банкиране и със стартирането на CBDC държавното управление на Ямайка възнамерява да насърчи жителите с ниски и междинни приходи да се причислят към националната банкова система.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР