Ново проучване на британски учени установява, че кофеинът може да

...
Ново проучване на британски учени установява, че кофеинът може да
Коментари Харесай

Кафето прави гъбичките по-устойчиви на лекарства

Ново изследване на английски учени открива, че кофеинът може да аргументи епигенетични промени в гъбичките, което пък от своя страна води до развиването на устойчивост.
Досега се смяташе, че устойчивостта се получава поради промени в ДНК, с което е съобразено и лекуването им. Новото изобретение демонстрира, че това може да се реализира и благодарение на епигенетични разновидности. Те се разграничават от генетичните по това, че в хода им се трансформира не просто генетичния код, само че и опаковката на ДНК спиралата. Резултатът – производството на протеини от гъбичките се трансформира и могат да се появят нови свойства. За да потвърдят това са извършени клинични проби, в които дрождите на гъбичките са обработвани с кофеин.
 Как да извършите съвършеното капучино Как да извършите съвършеното капучино
Перфектното капучино е магия – лека пяна се слива с еспресото по един несравним опияняващ сетивата метод. Как да си го приготвим...

Според учените резултатите от това изследване отварят нови хоризонти за лекуването на устойчиви инфекции и смяна на лекарствените препарати.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР