Ново проучване изчислява, че почти 40 000 деца от Съединените

...
Ново проучване изчислява, че почти 40 000 деца от Съединените
Коментари Харесай

Почти 40 000 деца са останали без един от родителите си заради COVID-19 в САЩ

Ново изследване пресмята, че съвсем 40 000 деца от Съединените щати са останали без най-малко един родител поради COVID-19, написа Си Ен Ен. Учените показват, че проточването на пандемията може да докара до още по-голямо покачване на броя на „ Коронавирус сираците “.

Данните бяха оповестени в „ Джама педиатрикс “.

Новото изследване показва още, че децата на чернокожи родители са по-засегнати от тази покруса. Чернокожите деца са едвам 14% от цялото население на Съединените щати, само че 20% от тях са изгубили родител поради ковид.

„ Броят на децата, които претърпяват загубата на родител от COVID-19 е поразителен. До момента изчисленията демонстрират, че сред 37 300 и 43 000 са наранени “, разяснява Рейчъл Кидман, която води изследването.

Учените показват още, че по този метод се дава добра визия какво би означавало търсенето на групов имунитет посредством преболедуване. Това статистически би довело до 1,5 млн. смъртни случая, които биха засегнали над 110 000 деца.

Високата цена на изгубения родител

Освен чисто прочувствения аспект при всяка загуба, да останеш без родител има трагичен и нескончаем резултат върху децата. Проучване от 2018 година, траяло седем години, сочи, че тези деца и подрастващи са по-склонни да развият стрес и пост-травматичен синдром.

Депресията се появява нормално в първите две години след загубата при децата до 12 години.

Психологът Робин Гъруич от университета „ Дюк “ твърди, че при гибел от COVID-19 интервалът на печал е доста по-травматичен и може да докара до непрекъснати психически проблеми.

Гъруич поучава с такива деца да се приказва деликатно и да се разисква тяхната болежка, с цел да могат по-лесно да превъзмогнат тежката загуба.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР